Лайм

Скандал на "Міс Всесвіт": учасниці з Індонезії розповіли про домагання організаторів конкурсу

Моделі звернулися до правоохоронних органів

У листопаді в Сальвадорі відбудеться конкурс краси "Міс Всесвіт-2023". І поки Україна визначається зі своїм представником, в Індонезії бушує скандал. Шість учасниць звинуватили організаторів заходу у сексуальних домаганнях та заявили на них у поліцію.

З 29 липня по 3 серпня у Джакарті проводився відбір представниці країни на світовій арені. Декілька кандидаток поскаржилися, що зазнали харрасменту на конкурсі. Учасниці звернулися до правоохоронних органів. Як повідомляє місцевий канал Official iNews, у заяві моделей сказано, що їх просили оголитися для проведення медогляду. У кімнаті знаходилося понад 20 осіб, більшість з яких – чоловіки.

Читайте також: Королевою краси в Нідерландах обрали трансгендерну жінку: вона поїде на "Міс Всесвіт".

Скріншот відео Фото: Official iNews

Дівчатам не лише "перевіряли тіло", а й фотографували топлес. За словами однієї із заявниць, організатори конкурсу "Міс Всесвіт Індонезія 2023" просили позувати її у непристойній позі, у тому числі розкривши ноги. Адвокат учасниць Мелліса Ангграєні сказала, що в таких перевірках не було потреби.

Поліція столиці Індонезії заявила, що вони проведуть подальше розслідування. Представники конкурсу "Міс Всесвіт" також відреагували на інцидент.

"Організація "Міс Всесвіт" дуже серйозно ставиться до звинувачень у сексуальному насильстві та неналежній поведінці. Забезпечення безпечного місця для жінок є найважливішим пріоритетом організації "Міс Всесвіт", - йдеться у заяві.

Релігійні групи Індонезії, найгустонаселенішої мусульманської країни світу, раніше виступали проти проведення конкурсів краси.

Нагадаємо, цьогоріч конкурс краси "Міс Всесвіт" пройде у Сальвадорі 18 листопада. Участниці з більш ніж 90 країн із шести континентів позмагаються за корону та престижний титул.

Фото: instagram.com/missuniverse

Раніше ми писали, що конкурс "Міс Всесвіт" змінив правила для учасниц. Тепер до заходу красунь будуть допущені молоді мами, вагітні та заміжні дівчата.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита