Лайм

Королевою краси у Нідерландах обрали трансгендерну жінку: вона поїде на "Міс Всесвіт"

Модель розповіла про свою перемогу

Представницею Нідерландів на "Міс Всесвіт-2023" стане трансгендерна жінка Ріккі Валері Колле. Про це переможниця конкурсу краси розповіла в Instagram.

"Це нереально, але я можу називати себе "Міс Нідерланди-2023". Я така горда і щаслива, що не можу це описати. Я пишаюся своєю спільнотою і показала, що це можливо, - написала модель. - І так, я транс- жінка, і хотіла б поділитися своєю історією. Я зробила це самотужки і насолоджувалася кожним моментом".

Фото: https://www.instagram.com/rikkievaleriekolle/

Читайте також: У 2021 році вибороти корону "Міс США" намагалася трансгендерна модель Каталуна Енрікес.

22-річна уродженка міста Бреда на півдні Нідерландів вразила журі своєю "сильною історією" та "чіткою місією" на конкурсі. Вона стала другою відкрито трансгендерною учасницею конкурсу "Міс Всесвіт" після іспанської моделі Анджели Понсе у 2018 році.

Фото: https://www.instagram.com/rikkievaleriekolle/

"Я краще за будь кого знаю, як це — почуватися самотньою і не бути оточеною лише позитивом, — розповіла про себе переможниця. — Коли я була маленьким Ріком і стала трансгендером, усім було нелегко, і я теж страждала від цього. Але завдяки своїй активності і силі я сподіваюся домогтися змін у суспільстві".

Фото: https://www.instagram.com/rikkievaleriekolle/

Фото: https://www.instagram.com/rikkievaleriekolle/

Конкурсанти-трансгендери можуть брати участь у конкурсі "Міс Всесвіт" із 2012 року, коли ним ще володів колишній президент США Дональд Трамп. Наразі конкурс належить тайській бізнес-леді та зірці реаліті-шоу Енн Джакраджутатіп, яка сама є трансгендеркою.

Читайте також: З діагнозом "трансгендерність" до армії не беруть: Монро розповіла, що робитиме у разі призову.

Власниця конкурсу "Міс Всесвіт" Енн Джакраджутатип сама є транс-жінкою Фото: https://www.instagram.com/annejkn.official/

Джакраджутатіп купила компанію у 2022 році та пообіцяла не лише продовжити спадок "Міс Всесвіт", але також надати платформу для людей з різних верств суспільства, культур і традицій.

Перемогу Ріккі Валері Колле на конкурсі "Міс Нідерланди" користувачі мережі сприйняли по-різному. Хоча багато людей висловлюють свою підтримку, декого обурило те, що перемогу "забрали" у біологічних жінок.

Фото: https://www.instagram.com/rikkievaleriekolle/

  • Раніше письменниця Джоан Роулінг потрапила у скандал: її звинуватили у трансфобії, оскільки вона захищала концепцію біологічної статі та відмовлялася визнавати трансгендерів жінками.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита