Лайм

Для мистецтва завжди є місце: Хливнюк висловився про концерти та патріотичні пісні під час війни

Знаменитість прокоментував своє ставлення до цього

Лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк ще на початку повномасштабної війни став на захист Батьківщини, і нещодавно навіть відзначив в лавах Нацполіції професійне свято. Цього разу артист розповів, як ставиться до мистецтва у період війни та чи вважає за потрібне писати патріотичні композиції.

Детальніше на ці питання музикант відповів у відвертому інтерв'ю BBC. Зокрема, що стосується мистецтва, Хливнюк вважає, що для цього час має бути завжди, оскільки це така ж важлива частина життя, як й інші.

Читайте також: Гірше, ніж отримати поранення: Андрій Хливнюк висловився про чоловіків, які тікають за кордон.

Фото: instagram.com/andriihorolski/

"Для мистецтва завжди є місце. Це така сама важлива частина життя, як їжа і сон. Головне завдання в цій боротьбі полягає в тому, щоб не стати подібним до свого ворога. І якщо ви забудете про мистецтво, про доброту, про допомогу – ви станете таким самим загарбником", - сказав чоловік.

На рахунок пісень на тему війни та боротьби виконавець говорить наступне: "Ні, я не відчуваю (такої потреби). Вам не потрібно спрямовувати свої думки на криваві пісні про перемогу, боротьбу. Ні, це не мистецтво. Це кон'юнктура, яку ви можете зробити. Тому, якщо ви цього не хочете, вам не потрібно цього робити. Якщо ви це відчуваєте, тоді так, звісно, ви можете це робити. Без проблем".

Фото: instagram.com/andriihorolski/

Як відомо, у період російсько-української війни Хливнюк приєднався до підрозділу патрульної поліції "Софія". Про свої обов'язки він говорив, що є пілотом ударного дрона українського виробництва, який розвідує та виконує ударні місії на південному напрямку. Однак час від часу музикант все-таки виїжджає з гуртом за кордон, аби виступити з благодійним концертом та нагадати світові про війну. Андрій зізнається, що у такі моменти відчуває неабиякий контраст, та не приховує, що пошвидше хоче повернутися, адже розуміє, що залишив свій екіпаж.

"Це неабиякий контраст, повірте. І я дуже радий і щасливий спостерігати, як люди живуть мирним життям і проблемами, спілкуються в кафе і мають, не знаю, все. Навіть затори на дорогах тішать. Так, ти почуваєшся винним. Кажеш собі, що це дуже важлива робота, що ти збереш якісь пожертви, принесеш новини, щоб розповісти людям у всьому світі про те, що відбувається і яка допомога нам потрібна.

Але ти почуваєшся винним, бо залишаєш там свій екіпаж. І дуже хвилюєшся за людей, бо їм бракує одного або двох із вас. Я маю невеликий загін бойових безпілотників, я знаю, що через брак пілота вони виконуватимуть іншу роботу, можливо, більш небезпечну. Ви розумієте, що хочете повернутися якомога швидше".

Читайте на тему: Вмираєте за вічну владу діда: Андрій Хливнюк звернувся до росіян, які виросли на його піснях.

Фото: instagram.com/andriihorolski/

Нагадаємо, Андрій Хливнюк - український музикант, вокаліст та автор текстів гурту "Бумбокс". На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вступив до територіальної оборони Києва й опублікував відео, де він зі зброєю виконав частину української народної пісні "Ой у лузі червона калина", яке стало вірусним у соціальних мережах.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі