Лайм

Дякуйте богу, що є вибір: танцівник Назар Грабар у ЗСУ звернувся до чоловіків, які не воюють

Артист отримав поранення та втратив брата на фронті

У 30 років Назар Грабар став ветераном війни. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був танцюристом і моделлю, а тепер, після серйозного поранення та загибелі рідного брата на фронті, його перевели в штаб. Захисник України дав інтерв'ю Анатолію Анатолічу, де розповів про своє ставлення до війни та чоловіків, які відмовляються служити.

Фото: https://www.instagram.com/nazargrabar/

"У мене немає образи на чоловіків, які не воювали. Але коли переді мною намагаються виправдатися, самі зачіпають цю тему та кажуть: "Це був твій вибір. Я, припустимо, не вибирав", я думаю: "Дякуйте бога, що у вас є цей вибір". Якби війна була такою, як Друга світова, коли воювали діти по 12 років, ви б так не казали. Тому просто навіть не починайте цю тему", - сказав Грабар.

"Образи в мене немає, кожен вирішує сам. Але не потрібно намагатися виправдовуватися переді мною. Я тобі нічого не кажу, але навіть не зачіпай цю тему. Всі від мене чекають на якесь розуміння чи схвалення. Але це ж твій вибір, навіщо тобі знати мою думку? Я тебе не засуджую, заради бога", - додав він.

Читайте також: Гірше, ніж отримати поранення: Андрій Хливнюк висловився про чоловіків, які тікають за кордон.

Назар зізнався, що йому не подобається носити форму в тилу через реакцію оточуючих. Люди часто відводять погляд, оскільки військові нагадують їм про важкі реалії війни.

Фото: https://www.instagram.com/nazargrabar/

"Коли я йду у формі містом, де люди відпочивають, чи заходжу в кафе, мені не подобаються погляди людей. На мене дивляться з побоюванням. Не те, що я зараз заберу їх на фронт. Просто я нагадую людям, що війна ще не закінчилася. І я бачу, як люди опускають свій погляд, не хочуть про це думати. Але війна ще не закінчилася. І повірте, ситуація ще гірша, ніж на початку", - заявив він.

Грабар вважає, що сьогодні кожен чоловік має готуватися до того, що рано чи пізно йому доведеться стати на захист України.

"Як мінімум, усім потрібно вміти тримати зброю в руках. Виходячи з того, що я бачив, це швидко не закінчиться. Усі кажуть: "Я не воїн, наші військові боги, а я ні". Я їм відповідаю, що до 24- я взагалі був моделькою, актором, тіктокером, взагалі незрозуміло ким. Я теж не був військовим. Я такий самий, як ти, у мене така ж кров. Ми не боги, ми такі ж хлопці, з плоті і кроі. Якихось рексів, як у фільмах, там немає", - каже він.

Фото: https://www.instagram.com/nazargrabar/

Читайте також: Григорій Решетнік відповів на критику через виїзд за кордон та фото відпочинку в Італії.

Сьогодні Назар Грабар працює у штабі. Він не повертається на фронт, оскільки після загибелі в бою рідного брата хоче допомогти мамі. Також він лікується від глибокої депресії, приймає ліки та проходить терапію.

"Я потрібен зараз мамі найбільше. На другий день після похорону брата я набрав командира і сказав, що повертаюся на фронт, тому що мені хотілося [помсти]. Він сказав, що завжди чекаємо, але спочатку пройди психолога. Але коли я побачив, у якому стані моя мама, яка днями сидить і просто дивиться у вікно, я зрозумів, що навіть якщо просто туди повернуся, вона цього фізично не переживе", - сказав Грабар.

Раніше Маша Єфросиніна чесно розповіла, як ставиться до небезпечної служби чоловіка у ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу