Лайм

Як позбутися плям від поту і дезодоранту на одязі: під пахвами не залишиться ні сліду

Спробуйте перевірені народні засоби

Багато хто з нас любить білий одяг, адже в ньому можна виглядати стильно, дорого і навіть ошатно у повсякденному житті. Однак такі речі наче магніт притягують до себе плями, які важко відіпрати: сліди від ягід, червоного вина, кави, дезодоранту, тонального крему та помади, а також найчастіше від поту. theLime ділиться з вами простими рекомендаціями, як позбутися їх за допомогою перевірених народних засобів.

Читайте також: Як вивести білі плями від дезодоранту на чорному одязі: 5 дієвих народних засобів.

Фото: pinterest.com

Перекис водню

Найпростіший варіант: наливаємо перекис водню безпосередньо на пляму, залишаємо на 10-15 хвилин, потім перемо річ як завжди.

Можна також посилити її харчовою содою. Для того щоб приготувати розчин, беремо 2 ст. л. соди і додаємо в склянку з нею 100 мл перекису водню. Перемішуємо та виливаємо розчин на пляму від поту. Трохи тремо і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім необхідно випрати річ з милом вручну або в пральній машинці.

Нашатирний спирт

Нашатирний спирт має гарну здатність виводити навіть найстійкіші плями від поту. Змішуємо нашатир із водою у пропорції 1:1, наносимо розчин на пляму, а через 10 хвилин ретельно змиваємо теплою водою. Потім перемо як завжди.

Читайте також: Як швидко вивести плями з білого одягу: найкращі лайфхаки для прання.

Аспірин

У таблетках аспірину є саліцилова кислота, яка здатна глибоко проникати в матеріал, не руйнуючи його, але при цьому повертати білий колір виробам. Для приготування розчину необхідно взяти лише 1 таблетку. Аспірин розчиняємо у воді, потім отриману суміш наносимо на пляму від поту, трохи тремо забруднення. Далі річ залишаємо на 10-15 хвилин, а після – перемо вручну, щоб позбутися залишків суміші.

Харчова сода та лимон

Ці компоненти здатні не просто відбілювати тканинний матеріал, а й убивати бактерії. У столову ложку висипаємо 10 г харчової соди, додаємо невелику кількість лимонного соку так, щоб вийшла паста. Отриманий засіб наносимо на пляму та залишаємо приблизно на півгодини. Потім перемо річ із милом або порошком, щоб прибрати залишки кислоти.

Сіль

Найпростіший спосіб – вивести плями від поту звичайною сіллю, яка є у кожному будинку. Замочуємо одяг у невеликій кількості теплої води та наносимо приблизно 10 г солі на кожну пляму. Залишаємо в такому вигляді на кілька годин, а краще на всю ніч. Потім тремо плями, щоб сіль краще проникла у волокна, а згодом перемо вручну або в пральній машинці.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чи можна зберігати мед у пластиковій тарі: поради, щоб він не втратив смак і користі.
  2. Не поспішайте викидати цвілий хліб: як зробити з нього корисне добриво.
  3. Що роблять фіолетові шампуні, які стали хітовим засобом для фарбованого волосся.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято