Лайм

Нескінченно сумний меморіал: Стівен Фрай у Києві відвідав місце з жахливою історією

Актор поділився враженнями

Стівен Фрай приїхав до Києва, щоби провести третій Саміт перших леді та джентльменів, ініційований Оленою Зеленською. Під час візиту до української столиці британський актор та письменник ховався у бомбосховищі від російських ракет, а також відвідав Меморіальний центр "Бабин Яр".

Читайте також: Думав, що повсюди понівечені будинки: Стівен Фрай у Києві поділився враженнями від побаченого.

Про один із найвідоміших і найстрашніших символів Голокосту знаменитість розповів своїм підписникам з усього світу. "Якщо ви не знаєте про Бабин Яр, то подивіться. Жахливий епізод в історії", - написав Фрай в Instagram.

Фото: instagram.com/stephenfryactually

"Тисячі на тисячі (33,700? як вважається) євреїв, розстріляних нацистами по краях яру, що скочуються один на одного в нескінченні шари мертвих. Цигани, ті, хто вважається "розумно відсталими", і багато інших також. В останні дні війни (о, вони знали, що те, що вони зробили, було неймовірним злом) вони спалили трупи і розвіяли попіл за вітром, сподіваючись, що спогади розвіються разом з ним. Але Яд Вашем, "пам'ять та ім'я" існують для того, щоб повернути імена та зробити спогади нетлінними. Тепер це чудовий меморіал, хоч і нескінченно сумний", - додав актор.

Фото: instagram.com/stephenfryactually

Фото: instagram.com/stephenfryactually

Також Стівен Фрай поділився враженнями від участі у Саміті перших леді та джентльменів, темою якого було ментальне здоров'я. Ведучий заходу опублікував фото Володимира Зеленського, який був одним із спікерів, та похвалив президента України за те, що він особисто бере участь у подібних зустрічах.

Читайте також: Олена Зеленська у білосніжному костюмі провела Саміт перших леді та джентльменів у Києві: фото.

"Він особисто виступає сьогодні на саміті з питань психічного здоров'я у Києві. Неймовірно плідна та надихаюча подія. Велика заслуга Олени Зеленської, першої леді України, яка придумала та створила її. Велика заслуга самої України за розуміння того, що є сила, а не слабкість у визнанні та вирішенні проблем психічного здоров'я, які приносить війна. Уявіть, що їхній ворог має таку відкритість та турботу про свій народ", - написав Стівен Фрай.

Раніше зірка "Вікінгів" Кетрін Винник розплакалася на цвинтарі зруйнованих машин в Ірпені.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа