Лайм

Олена Зеленська у білосніжному костюмі провела Саміт перших леді і джентльменів у Києві: фото

Тема цьогорічного заходу – ментальне здоров'я

6 вересня у Києві відбувся третій Саміт перших леді та джентльменів – міжнародне об'єднання подружжів перших осіб світу, започатковане дружиною президента України у 2021 році. Як і два попередні, цьогорічний захід Олена Зеленська провела у Софії Київській.

Учасниками дискусії у змішаному форматі стали двадцять вісім перших леді та джентльменів. Серед іноземних спікерів у Києві – актор Шон Пен, письменник Бернар-Анрі Леві та актор Стівен Фрай, який був ведучим Саміту. Річард Гірд приєднався до заходу по відеозв'язку.

Читайте також: У місті були вибухи: Стівен Фрай у Києві розповів, як ховався в укритті під час ракетної атаки.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Цьогоріч одним із результатів нашого зібрання стане заснування мережі медичного партнерства між країнами. Сателітний саміт профільних міністрів і представників клінік уже пройшов на полях Саміту, - поділилася перша леді в Instagram. - А тема заходу – "Ментальне здоров'я: крихкість і стійкість майбутнього". Бо наша психіка, її витривалість у випробуваннях, – основа нашої особистості й фізичного здоров’я. А зрештою – основа самого нашого життя".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Саміт складався із трьох панелей. За словами Олени Зеленської, на першій обговорили, як дбати про ментальне здоров'я та плекати стійкість. А також представили результати унікального дослідження британської компанії Alligators Solutions, яка з'ясувала, як психологічно почуваються жителі 11 країн світу.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Друга панель – "Вплив війни на ментальне здоров'я".

"Як бути людиною на війні? Як цей досвід може спонукати до віри в людяність та любов? Це обговорювали модератор – письменник і режисер Бернар-Анрі Леві та учасники дискусії: хірург-доброволець Алексіс "Корінф" Чолас, військова-доброволиця Руслана Данілкіна, правозахисниця, лауреатка Нобелівської премії Олександра Матвійчук", - розповіла перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Заключна, третя панель цьогорічного Саміту називалася "Покоління, яке керуватиме світом за 15 років". Вона була присвячена молоді, якій зараз від 13 до 24 років, її хвилюванням та відчуттям, як вона переживає війну та кризи.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Є поширений стереотип, мовляв, "молоді легші, адже вона молодь". Це не так, - зазначає перша леді. - Багато речей молоді люди відчувають гостріше й болісніше. Самі ж відзначають: навіть соцмережі впливають на їхній психологічний стан гірше, ніж на старших людей (79% опитаних проти 65% в інших вікових групах). А проводять вони там більше часу. Однак сварити соцмережі чи їхніх молодих користувачів теж категорично неправильно – саме такі платформи в період війни дають молоді відчуття зв’язку зі спільнотою та причетності до чогось позитивного".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Також вперше на Саміті було створено додаткову локацію Mental Stage. На ній за участю міністрів охорони здоров'я із різних країн, лідерів думок, зірок світового мистецтва обговорили вплив культури на ментальне здоров'я.

"Ми в Україні знаємо, наскільки це важливо, бо наша культура підтримує нас усі місяці російського вторгнення. І не лише наша: такі гості Саміту, як Шон Пенн і Мішель Азанавічус багато роблять для українців", - наголосила дружина Володимира Зеленського.

Також читайте: Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді України з'явилася на третьому Саміті у білосніжному костюмі українського бренду GASANOVA дизайнерки Ельвіри Гасанової та вже зі знаковою брошкою у вигляді контуру України. Вбрання складалося зі спідниці довжини міді та подовженого жакету оригінального крою. Також Олена Зеленська змінила зачіску: вкоротила волосся і зробила його більш темним.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Раніше стилістка Олени Зеленської розповіла, як змінився гардероб першої леді під час війни.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші