Лайм

Олена Зеленська у костюмі модного відтінку провела зустріч із першою леді Німеччини

Перші леді обговорили результати нещодавнього Саміту

Олена Зеленська провела зустріч у відеоформаті із першої леді Німеччини Ельке Бюденбендер. Перша леді України подякувала колезі за участь у третьому Саміті перших леді та джентльменів, який відбувся у Києві на початку вересня. Він був присвячений темі ментального здоров'я.

"Травматичний досвід війни може мати довгостроковий вплив на ментальне здоров’я українців, і навіть тих, хто поїхав в інші країни, зокрема в Німеччину", - процитувала Зеленська дружину Федерального президента Німеччини.

"Це дуже важливе спостереження – що психологічні рани війни можуть мати наслідки, навіть якщо фізично людина давно в безпеці", - зазначила дружина президента України.

Читайте також: Олена Зеленська розповіла про плани чоловіка вдруге балотуватися на виборах президента.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Під час відеозустрічі перші леді обговорили ці та інші висновки та результати Саміту. Олена Зеленська розповіла, що подякувала Ельке Бюденбендер за активну участь у заході, адже тема ментального здоров'я стосується всіх країн світу.

"Недарма учасники опитування, яке на наше замовлення спеціально до Саміту провела в 11 країнах світу британська компанія Alligator Digital, віднесли ментальне здоров’я до п’яти найбільших викликів – поряд, наприклад, із матеріальними проблемами", - зазначила перша леді.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

У Саміті взяли участь 27 перших леді та джентльменів з усього світу. І під час панельних дискусій усі вони відзначили важливість піклування про ментальне здоров’я у своїх країнах. Олена Зеленська нагадала, що в Україні для цього діє вже Всеукраїнська програма ментального здоров'я.

"Але наша зустріч мала наслідки й для загальної охорони здоров’я: 14 очільників МОЗ різних країн уклали 25 меморандумів про медичне партнерство між своїми й українськими медичними закладами, започаткувавши на полях Саміту новий вид співпраці. Його учасником є й Німеччина в особі міністра охорони здоровʼя Карла Лаутербаха (Karl Lauterbach)", - додала дружина Володимира Зеленського.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Перша леді наголосила, що Німеччина є найбільшим партнером України в евакуації за кордон українців, які постраждали від російської агресії. Сюди вимушено переїхали вже понад 900 українців, зокрема більш ніж 600 тяжкопоранених військових.

Для відеозустрічі з першої леді Німеччини Олена Зеленська обрала костюм оригінального крою у відтінку коричневого, який цього сезону став одним із фаворитів дизайнерів. Доповненням ділового образу стала блуза-сорочка схожого кольору з акцентними гудзиками.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Нещодавно Олена Зеленська побувала в Королівському центрі психічного здоров'я в Канаді.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші