Лайм

Олена Зеленська розповіла про плани чоловіка вдруге балотуватися на виборах президента

Перша леді прокоментувала ситуацію

Олена Зеленська, яка нещодавно відвідала центр психічного здоров'я у Канаді, висловилася про вибори президента України у 2024 році. Зокрема, перша леді відповіла, чи підтримає свого чоловіка у рішенні балотуватися на другий термін.

Детальніше про це дружина чинного українського президента розповіла у коментарі виданню The Hill. Вона зізналась, що "не до кінця" підтримувала свого обранця, коли він йшов в президенти вперше. Однак якщо Володимир Зеленський наважиться зробити це знову, то, за словами першої леді, "їм буде вже не так страшно".

Читайте також: Вибори Лебіговича: стример Лебіга зібрав для ЗСУ рекордні 19 млн. грн завдяки жарту.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Ну, знаєте, це було дуже складне питання для мене. Знаєте, навіть коли він балотувався вперше, я не до кінця це підтримувала... Але якщо він буде балотуватися знову, якщо він балотуватиметься вдруге, якщо він вирішить, що це потрібно, ну, у нас є певний досвід, ми там були. Вже не так страшно, як було вперше", - сказала вона.

Пані Олена наголосила, що рішення її чоловіка залежатиме від низки чинників, і в першу чергу від бажання українського суспільства та можливостей країни провести чесні вибори. "Це також залежатиме від того, чи буде він потрібен нашому суспільству як президент, якщо він відчує, що українське суспільство більше не бажатиме його на посаді, він, ймовірно, не балотуватиметься. Але я підтримаю його, яке б рішення він не ухвалив", - зазначила Зеленська.

За законом в Україні не можуть відбутися вибори у період воєнного стану. Проте, коментуючи питання про другий термін, раніше президент Зеленський зробив наступну заяву: "Якщо буде йти війна і якщо вибори будуть відбуватися – я ніколи в своєму житті не кину свою державу. Тому що я є гарант Конституції. І я її захищаю. У будь-якому випадку".

Читайте на тему: Вибори в Україні під час війни: Зеленський розповів, коли їх можна провести.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Разом з тим глава держави звернув увагу на чинники, які ставлять під сумнів реалізацію виборів у найближчому майбутньому. А саме: військові, які яким потрібно надати право голосу; українці за кордоном, які також мають проголосувати згідно зі своїм місцем проживання; вибори мають бути безпечними для громадян, а країна-окупант РФ не припиняє обстріли цивільних; фінансування виборів - держава не може використати гроші, які потрібні на озброєння українського війська.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували