Лайм

Зірка "Кінгсман" Марк Стронг допоможе Україні відбудувати зруйновані росіянами школи

Знаменитість не вперше демонструє підтримку нашій країні

Як і американська виконавиця Барбара Стрейзанд, британський актор Марк Стронг став амбасадором United24. Він підтримав напрям "Освіта і наука", у рамках якого долучиться до допомоги з відновлення зруйнованих російськими окупантами українських шкіл.

Поспілкуватися зі знаменитістю вже встиг Володимир Зеленський. Під час відео-розмови він подякував акторові за допомогу українцям. Детальніше про це розповідається на офіційному сайті Президента України.

Читайте також: Астронавт Скотт Келлі у символічній вишиванці порівняв подорож до України з польотом у космос.

Фото: president.gov.ua

"Це також дуже важливий сигнал, щоб люди поверталися в Україну, – що життя триває. І коли діти можуть навчатися в сучасних безпечних школах – це також надважливий сигнал для їхніх батьків, які перебувають сьогодні на передовій, що вони можуть концентруватися на тому, що відбувається на полі бою, і не думати щосекунди, чи в безпеці їхні діти", - прокоментував подію глава держави.

Своєю чергою Стронг сказав, що для нього це честь - стати голосом українських дітей задля того, аби вони могли мати краще життя у майбутньому. "Як батько двох синів я усвідомлюю важливість якісної освіти та необхідність ходити до школи, спілкуватися з друзями, здобувати не лише знання, а й навички, необхідні для дорослого життя. Українські діти заслуговують на те, щоб отримувати все необхідне", – сказав актор.

Фото: instagram.com/mrmarkstrong

Британець вже не вперше підтримує нашу країну у період повномасштабної війни. У свій день народження, 5 серпня, він став учасником благодійного матчу Game4Ukraine у Лондоні. Метою заходу був збір коштів на відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею, що розташований на Чернігівщині.

Читайте на тему: Соняхи - символ надії: актор Міша Коллінз показав наслідки російської агресії в Україні.

Нагадаємо, амбасадорами платформи United24 є світові лідери та зірки, серед яких співачка та акторка Барбра Стрейзанд, американські актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер і Міша Коллінз, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон.

За майже 16 місяців роботи United24 було зібрано вже понад $470 млн підтримки для України від донаторів з більш ніж 110 країн світу.

Фото: wikimedia

Марк Стронг - 60-річний британський теле- і кіноактор, відомий за ролі в фільмах "Шерлок Голмс", "Кінгсмен", "Загадкове вбивство – 2", "Рок-н-рольник", "Гра в імітацію".

Відомо, що Стронг живе на північному заході Лондона разом зі своєю дружиною Лізою Маршалл і синами Габріелем і Романом. Він - давній друг актора Деніела Крейга, який є хрещеним батьком молодшого сина Стронга - Романа.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували