Лайм

Відмовила права нога: 76-річному Стівену Кінгу зробили серйозну операцію

Письменник розповів про свій стан

Американський письменник Стівен Кінг, який послідовно підтримує Україну під час війни з Росією, переніс серйозну операцію. 76-річний автор романів "Воно", "Сяйво", "Темна вежа" та інших бестселерів повідомив свій стан у Twitter.

"Мені зробили операцію із заміни кульшового суглоба. Моя права нога, розчавлена влітку 1999 року в аварії, нарешті відмовила", - написав "Король жахів".

Читайте також: Стівен Кінг порадував українців своєю головною мрією на 2023 рік.

З 2022 року Стівен Кінг часто з'являється у кепці "Україна" на підтримку нашої країни. Фото: twitter.com/StephenKing/

19 червня 1999 року Стівена Кінга, який йшов узбіччям шосе в місті Ловелл, штат Мен, збив автомобіль. Письменник відлетів на 4 метри від тротуару та отримав серйозні травми: колапс правої легені, множинні переломи правої ноги, рвану рану черепа та зламане стегно. Лікарі розглядали можливість ампутації ноги, але стабілізували кістки за допомогою апарату зовнішньої фіксації. Тоді автор переніс 5 операцій за 10 днів, після чого довго відновлювався.

Адвокат Кінга придбав фургон винуватця аварії за 1500 доларів, щоб запобігти його продажу на eBay. Пізніше автомобіль знищили на сміттєзвалищі, хоча сам письменник мріяв його розбити.

Тепер Стівену Кінгу видалили пошкоджені частини тазостегнового суглоба та вставили штучний протез. Йому доведеться пройти реабілітацію, але нині автор поки що не може нормально сидіти.

Стівен Кінг опублікував понад 65 романів та новел у жанрах жахів, містики, трилера, наукової фантастики, фентезі та драми. Багато з них були екранізовані: "Сяйво", "Та, що породжує вогонь", "Кладовище домашніх тварин", "Доктор Сон", "Зелена миля", "Втеча з Шоушенка", "Воно", "Діти кукурудзи", "Імла" та інші.

Влітку 2023 року помер культовий американський письменник Кормак Маккарті, чиї книги також отримали відомі екранізації.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil