Лайм

В Криму померла мати співачок з дуету "Анна-Марія", яку звинувачували в колабораціонізмі

У травні 2014 року жінка отримала нагороду "За повернення Криму"

У Криму померла 60-річна Лариса Опанасюк - політик та мама сестер-близнючок Анни та Марії, які є учасницями дуету з однойменною назвою. Жінки не стало внаслідок хвороби, повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, відомо, що Опанасюк пішла з життя у сімферопольській лікарні імені Семашка. Прощання з нею відбудеться у суботу, 7 жовтня. Ніяких інших деталей поки не розголошують. Доньки Опанасюк поки також не коментували смерть рідної людини.

Читайте також: У мережі жорстко пройшлися по фіналісткам українського "Євробачення" через Крим і війну з Росією: відео.

Фото: Wikipedia

Що відомо про Ларису Опанасюк

Лариса Опанасюк працювала на посаді віце-прем'єрки у підконтрольному Росії уряді Сергія Аксьонова, також до травня цього року обіймала посаду уповноваженої з прав людини у Криму. У травні 2014 року отримала нагороду "За повернення Криму".

Журналістські розслідування, які були проведені раніше, повідомляли, що подружжя Опанасюк накопичило великі статки за період окупації Криму Росією. Крім того, проти родини відкрито кримінальне провадження за державну зраду. І мати, і батько сестер Опанасюк опинилися у "Чистилищі" бази Миротворець як "поплічниця окупантів" та "зрадник Батьківщини".

Що стосується самих Анни та Марії, то лише нещодавно вони змогли чітко заявити про те, що Крим – український. Раніше ж співачки виправдовувалися аполітичною позицією та відмовлялися коментувати колабораціонізм своїх батьків. Відомо було лише те, що вони підтримували спілкування з ними, але уникали деяких тем.

"Ми живемо в Києві, батьки живуть у Сімферополі. Вони працюють на своїй роботі. Працюють на благо людей, які живуть у Криму, - сказали дівчата. - У нас чудова сім'я, є багато тем, на які ми можемо говорити. Про політику ми не балакаємо, ця тема для нас закрита абсолютно".

"Ми свій вибір зробили давно. Батьки зробили свій, і ми на нього вплинути не можемо. Але це все одно наші батьки", - також зазначали вони.

Сестри ОпанасюкФото: instagram.com/annamariaduet

Читайте на тему: Топ-пропагандистка Кремля заступилася за українських співачок, які потрапили у скандал через Крим.

У квітні цього року виконавиці опублікували ролик, у якому вперше чітко сказали, чий Крим: "Крим - це Україна. І інакше бути не може. Був, є і буде Україною. Деякими своїми діями і словами не пишаємося. Ми - українки. Ми були, є і будемо. У Анни є коханий чоловік, теж військовий ЗСУ. Ми хочемо подякувати кожному захиснику, кожній захисниці, які не шкодують свого життя".

  • Музикант і активіст Андрій Чепіль загинув на фронті: він воював на Запорізькому напрямку.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації