Лайм

Мають воювати професійні люди: хореограф Євген Кот розповів, чи збирається мобілізуватися

Танцюрист обмежено придатний до служби під час воєнного стану

З початку повномасштабного вторгнення Євген Кот займається волонтерством. Перші тижні хореограф допомагав ТРО та військовим, які стояли на постах недалеко від його будинку, а пізніше став возити автомобілі нашим захисникам на фронт. Танцюрист розповів, чи соромно йому за те, що він не воює і чи боїться мобілізації.

"Дуже довгий час [було соромно]. Доти, доки більше не почав спілкуватися з професійними військовими, - сказав він в інтерв'ю Славі Дьоміну. - Я коли волонтерив, співпрацював з хлопцями із ССО. І я весь час говорив: "Я, напевно, мені теж треба [йти воювати]". Вони кажуть: "Стоп, будь ласка, не роби цього. Не роби помилки. Займайся тим, чим зараз займаєшся. Ти можеш допомагати, це набагато ефективніше буде, ніж ти зараз прийдеш, отримаєш, у кращому випадку, поранення, а взагалі й загинеш. Бо воювати мають люди професійні".

Читайте також: Ніде не ховаюся: Роман Сасанчин відповів, чи боїться мобілізації.

Фото: instagram.com/kot_jenya

При цьому сам Євген, за його словами, так не вважає. Він не відмовляється захищати країну і від мобілізації не ховається.

"Мені так сказали військові. Мене вони зупиняли. Можливо, мені б і надіслали повістку, і я не відмовився б і пішов би. Я не відмовляюся від того, щоб захищати нашу Україну. На даний момент я - викладач в Університеті культури і мистецтв, і там я знаю така штука, що викладачам зараз не надсилають [повістки]. Як би під броннюванням. Я не розбираюся. Я не шукаю варіанта піти служити і я не ховаюсь зовсім. Усі знають, де я живу. Живу за адресою, де прописаний", - додав Кот.

Хореограф зізнався, що під час воєнного стану він обмежено придатний до служби.

"У мене є багато травм. Це як би непридатний у мирний час і обмежено придатний у воєнний час. У будь-якому випадку, на передову мене не відправлять, - сказав танцівник. - У мене затискає судину. Тиск сильно піднімається. Уся спина в протрузіях, чотири грижі. Десь терплю біль. Стояти довго - я не можу, сидіти довго - я не можу. Мені завжди потрібно бути активним, і весь час працювати над м'язовим корсетом свого тіла, щоб м'язи не розслаблялися і хребці не злазили зі своїх місць".

Фото: instagram.com/kot_jenya

На запитання, чи боїться він йти воювати, якщо його мобілізують, Євген сказав: "Так, страшно. А кому не страшно? Не страшно людям, яких вже немає. Тільки так. Або не страшно лише тим дебілам, які на нас нападають. Мені здається, що страшно всім, навіть суперпрофесіоналам, нашим кіборгам та нашим воїнам. Всім страшно. Це ж не на прогулянку вийти".

Читайте пояснення психолога, чому деякі чоловіки бояться мобілізації.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля