Лайм

Душа нації, голос епохи: зірки вшановують пам'ять Ніни Матвієнко після звістки про її смерть

Співачка померла напередодні свого 76-річчя

8 жовтня Тоня Матвієнко повідомила про смерть своєї мами, української співачки та актриси Ніни Матвієнко. Артистки не стало за кілька днів до її 76-го дня народження.

За роки своєї творчості Ніна Матвієнко удостоїлася безлічі почесних нагород, включаючи Орден княгині Ольги (1997 та 2020 рік) та навіть звання Героя України (2006), а пісні у її виконанні "Дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Квітка-душа" , "Коліскова зорі" стали культовими.

Читайте також: Материнське начало у нас найсильніше: що говорила Ніна Матвієнко про незалежність України.

Звістка про смерть Ніни Матвієнко стала великим потрясінням для її шанувальників, колег та друзів. У соцмережах українські зірки вшановують пам'ять співачки, відзначаючи її заслуги перед українською естрадою та культурою.

Святослав Вакарчук

"Світла пам'ять неймовірній людині, душі нації, чий голос назавжди з нами! Ніна Матвієнко, любимо і пам'ятаємо. Тоня та всі рідні, прийміть найщиріші співчуття", - пише лідер гурту "Океан Ельзи".

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Світлана Тарабарова

"Ніна Митрофанівна завжди була тобі рада, ніби найкращому другові, завжди знаходила тепле слово і пораду, які я слухала, як маленька дитина, з відкритим серцем. Саме Ніна Митрофанівна навчила мене розмовляти з водою і просити воду забрати погане, наділити світлом. Ви моє Світло, наше Світло назавжди. Дуже боляче, - поділилася Світлана Тарабарова. - Бережіть нас з неба. Найщиріші співчуття всій родині".

Фото: https://www.instagram.com/tarabarova/

Марія Бурмака

"Померла Ніна Матвієнко. І це величезна втрата для всіх. Цей голос був для мене ніби твердь, для мене все життя саме так звучала Україна, - висловилася Марія Бурмака. - Красива, мудра та абсолютно унікальна. Пішла у засвіти. Не стало жінки-епохи. Спочивайте у мирі, Ніно Митрофанівно. Любов до Вас ніколи не перестане".

Фото: https://www.instagram.com/mariaburmaka/

"ТНМК"

"Дякую Вам, Ніно Митрофанівно, за весь Ваш життєвий шлях, за доброту, за віру в Україну, за відкритість до будь-яких музичних експериментів. Раді були бути поруч. Царство Небесне та світла пам'ять", - написали музиканти гурту ТНМК, які разом із Ніною Матвієнко виконували пісню "Мила".

Фото: https://www.instagram.com/fahot/

Наталка Карпа

"Це не тільки на сцені був найтепліший і найдобріший образ. У житті Ніна Митрофанівна була такою ж світлою, мудрою, люблячою глибокою, - пише співачка Наталка Карпа. - Це невимовна втрата для всього українського народу, української нації. Тому що з життя пішла справжня легенда. Пишу, а в голові чую тембр її голосу. Ці ні на кого не схожі обертони. Ніяк не хочу вірити в цю сумну новину. Співчуття рідним та близьким. Світла пам'ять, Вам, наш український соловейко".

Фото: https://www.instagram.com/natalkakarpa/

Читайте також: Винесли все до трусів: Ніна Матвієнко розповіла, як окупанти пограбували будинок її сестри.

Руслана Лижичко

"Квітка-душа України. Немає таких слів, які можуть описати світло її душі, велич її постаті, силу її духу. Ми ще не в змозі збагнути, яка велика людина пішла в засвіти, залишивши нам безцінні скарби українського серця, - ділиться емоціями співачка Руслана Лижичко. - Я зберуся з думками і скажу більше. А зараз хочу просто мовчки запалити свічку та поспілкуватися з Ніною Митрофанівною наодинці, поки вона ще десь зовсім поруч. Вічна пам'ять та вічного цвітіння Квітці Душі України".

Фото: https://www.instagram.com/ruslana.lyzhychko/

Ірина Білик

"Ніно Митрофанівно, можу звертатися тільки так, ніби Ви тут і я говорю з Вами. Наша прекрасна, так не вистачатиме на цій тривожній планеті Вашої посмішки та Вашого Голосу. Я плачу", - написала Ірина Білик.

Фото: https://www.instagram.com/bilyk_iryna/

Роксолана

"Ніна Митрофанівна. Неймовірна, талановита, яскрава, тепла і смілива! Ви першою підтримали мене і погодилися на наш експеримент, дует молодіжної пісні - я неймовірно вдячна вам, - пише співачка Роксолана. - Пам'ятаю, як ми записувалися в студії, як ви читали реп, як ви всій знімальній групі розповідали неймовірні історії на зйомках кліпу, говорили ніколи не слухати злі язики, тому що у них завжди буде, що сказати. Я вдячна вам за все! За щирість, підтримку та тепло! Спочивайте з миром, улюблена Ніно Митрофанівно".

Фото: https://www.instagram.com/roxolanas/

Раніше померла мама Кузьми Скрябіна - Ольгу Кузьменко поховали поруч із сином у Брюховичах.

Інші новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков