RU  UA

Дізнатися

Ми залишаємося тут: Максим Галкін в Ізраїлі відповів, чи піде захищати країну під час війни

Зірка записав відеозвернення

Російський актор та комік Максим Галкін прокоментував можливий виїзд з Ізраїлю після початку війни в країні. Нагадаємо, вранці 7-го жовтня терористи угруповування ХАМАС атакували центр та південь держави, вже відомо про поранених та загиблих.

Своєю чергою відомий росіянин повідомив, що не збирається виїжджати з країни, де, нагадаємо, мешкає вже понад півтора року. Туди разом із Аллою Пугачовою та двома дітьми він виїхав після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Галкін опублікував в Instagram ролик, у якому запевнив, що міняти місце проживання їхня родина не збирається.

Читайте також: "Максимка, как утро?": росіяни зловтішаються над Галкіним в Ізраїлі після атаки на країну.

Галкін та Пугачова вже понад півтора року живуть в ІзраїліФото: instagram.com/maxgalkinru

Більше того, чоловік сказав, що якби мав досвід та якісь підстави, то взяв би до рук зброю, аби стати на захист Ізраїлю. Проте наразі він хоче бути корисним в тилу. "Якби я служив в армії Ізраїлю і були б хоча б якісь підстави, щоб я міг піти зараз захищати Ізраїль, я б пішов. Але у мене є можливість по-іншому підтримати країну. Я піду здавати кров, я буду допомагати. Думаю, що ізраїльтянам, які розмовляють російською, важливо, що ми з Аллою тут", - прокоментував це питання гуморист.

У відео знаменитість також зауважив, що захоплюється згуртованістю ізраїльтян. Він підкреслив, що саме це і є справжній патріотизм, адже громадяни країни не виїжджають і готові захищати свої землі від загарбників.

При цьому Галкін не приховує, що разом з дружиною є громадянином Європейського Союзу і має змогу обрати для життя будь-яку з європейських країн. Однак саме Ізраїль дозволяє їм почуватися як вдома:

"Це був усвідомлений вибір. Ми вже багато років громадяни Європейського союзу, в нас є європейські паспорти. І ми можемо жити в одній із 27 прекрасних європейських країн без проблем хоч завтра. Але ми обрали Ізраїль, бо мені тут спокійно, тому що ми з Аллою почуваємося своїми, не чужими. Так само, як ми завжди почувалися в Росії. Я – єврей по мамі. Це частина мене, тому ми обрали Ізраїль. І жодної хвилини про це не шкодували. І сьогодні, у ці важкі, сумні дні ми залишаємося тут, і навіть не розглядали можливість кудись виїхати, хоча вона є".

"Більше ніж півтора року тому ми з сім'єю виїхали з Росії. Скільки б не намагалися назвати наш виїзд втечею – це неправда. Тікають від загрози. Нам нічого не загрожувало. Як і Росії нічого не загрожувало в лютому 2022 року. Чому ми поїхали, я пояснювати не буду, а дурням повторювати марно, - також зазначив зірка.

Читайте на тему: Я цього від серця хочу: Максим Галкін зі сцени підтримав незалежність і цілісність України.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Максим Галкин (@maxgalkinru)

За словами Галкіна, його діти навчаються у школі на івриті "як новоспечені ізраїльтяни", і сам він теж вчить іврит. "Ви не уявляєте, яка гордість у мене зараз за цю маленьку країну, яка в єдиному пориві стала на свій захист. Тут прагнуть потрапити на фронт. Тут немає різниці між пересічними громадянами та дітьми високопосадовців. Ось це - патріотизм.

І я пишаюся тим, що я ізраїльтянин. Упевнений, настане час, і я буду так само пишатися, що я росіянин. Зараз якась перезмінка в Росії з пріоритетами та моральною етикою. Ну нічого, доживемо й до інших часів", - сказав гуморист. Наостанок росіянин запевнив, що не сумнівається у перемозі Ізраїлю.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

alyona alyona і Jerry Heil виступили у фіналі "Євробачення-2024": як віддати за них голос

Как представительницы Украины на "Евровидении-2024" alyona alyona и Jerry Heil выступили в финале конкурса 11 мая

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Что известно о представителе Ирландии на конкурсе "Евровидение-2024" Bambie Thug