Лайм

Сергій Сивохо помер у віці 54 років: що відомо про його хворобу і смерть

Шоумен та політик мав хронічну хворобу легень

16 жовтня російські пропагандисти повідомили про те, що Сергій Сивохо перебуває при смерті. Наступного дня інформація підтвердилася: шоумен і політик помер рано-вранці 17 жовтня у віці 54 років. Смерть Сивохо підтвердила його подруга Світлана Бердецька.

"Зараз кожен день дуже важкий, але сьогодні мені особливо погано. Сьогодні о 5.40 ранку помер мій добрий друг, людина, яку я ніжно люблю, великий друг Ізраїлю, чудовий артист Сергій Анатолійович Сивохо. Мені буде тебе дуже не вистачати. Вічна пам'ять Сергію", - написала вона у Facebook.

Читайте також: На прощанні з Ніною Матвієнко з'явилися "Кролики" Мойсеєнко та Данилець, які підтримували Росію.

Фото: https://www.facebook.com/sivokho

Напередодні проросійська поетеса Анна Ревякіна писала у Telegram про те, що Сивохо перебуває у критичному стані в окупованому Донецьку. "Через безнадійність ситуації його швидше за все відключатимуть від системи підтримки життя. У нього на тлі сепсису розвинулася поліорганна недостатність. Повідомляють, що лікарі сказали, щоб близькі прощалися", - написала вона.

Наразі офіційної інформації про причину та місце смерті Сивохо немає, але видання "Обозреватель" повідомило, що він помер у Німеччині через хронічну хворобу легень.

Про свою хворобу Сергій Сивохо розповідав 2021 року у програмі "Зірковий шлях". З дитинства він мав надмірну вагу, бронхіт, астматичну задишку. У 2017 році потрапив до лікарні з виразкою шлунка, і за порадою лікарів схуд на 50 кг за один рік. Схуднення не вирішило проблем зі здоров'ям: у легенях Сергія Сивохо почала накопичуватися рідина, через що лікарі ввели його в штучну кому. Після цього шоумен важко пересувався і потребував тривалого лікування.

Читайте також: Помер Михайло Голубович – український актор-зрадник, який отримав нагороду від Путіна.

Сергій Сивохо народився у Донецьку 8 лютого 1969 року. Він прославився як гравець у КВК, знімався у гумористичних шоу та телепроектах, працював на російських та українських телеканалах.

Його політична кар'єра була пов'язана з різними скандалами. Шоумена звинувачували в тому, що у 2014 році під час Революції Гідності він виступав на "Антимайдані" на підтримку Януковича. У 2019 році на виборах балотувався в парламент від партії "Слуга народу" у Костянтинівці та Дружківці, але поступився Валерію Гнатенку та Борису Колеснікову. У 2020 році став радником Секретаря РНБО Олексія Данилова з питань реінтеграції Донбасу.

Після 24 лютого 2022 року Сергій Сивохо практично не з'являвся у медійному просторі та не говорив про те, де знаходиться. На своїй сторінці у Facebook він звітував про благодійну роботу своєї організації "Національна платформа відновлення та єдності", остання публікація датується 6 жовтня. У Сергія Сивохо залишилася дружина Тетяна та син Сава.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування