Лайм

Путініст Дмитро Харатьян похвалив дочку, яка у Швеції допомагає українцям

Також пропагандист висловився і про можливу долю сина

Російський актор Дмитро Харатьян підтримує злочинну політику Кремля і за проросійську позицію навіть потрапив до санкційного списку разом з іншими артистами-путіністами. Тим часом донька чоловіка мешкає за кордоном та працює у центрі для емігрантів, де допомагає українцям.

Про діяльність та позицію своєї доньки Олександри Харатьян розповів пропагандистським ЗМІ. Зокрема, він зауважив, що його дитина "якісно виконує свою роботу у Швеції, контактує з українцями", але "не забуває про рідну країну та своє коріння". Актор поспішив нагадати, що жінка разом із чоловіком та дітьми виїхала ще до початку так званого "СВО" (війни).

Читайте також: Ані Лорак заявила, що "ревіла від розпачу" через українців, які жартували про її підтримку ЗСУ.

Харатьян з донькою ОлександроюФото: YouTube

"Вона працює в мультинаціональному середовищі. Є й українці. Це служба з адаптації до проживання у Швеції російськомовних людей. Зустрічає людей, допомагає соціалізуватися, дає поради. Має хороші людські стосунки з людьми. Саша якісно надає допомогу, і це цінується, звичайно. Нещодавно, до речі, приїжджала, і дуже добре ми з нею поспілкувалися. Поки не збирається повертатися. Але в жодному разі не відмовляється від рідної країни та коріння! Просто там чоловік, родина, вона поїхала задовго до СВО", - сказав Харатьян.

Про волонтерство Олександри Харатьян у Швеції раніше висловлювалася українська акторка Катерина Кістень, яка понад рік також мешкає у цій країні. Туди вона виїхала через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Жінка розповідала, що бачила Олександру та підтримує з нею спілкування, проте мова не йде про якісь дружні стосунки.

"Ми не приятелі. Ми з нею бачилися кілька разів, бо вона працює в центрі, куди я вперше потрапила, коли приїхала до Швеції. Ми з нею там познайомилися. Вони мені навіть пропонували театральний гурток якийсь там відкрити, але я цього не робила. Ми не товаришуємо, але я її бачила. Я її знаю і ми спілкуємося. Але ми не підтримуємо якісь особливі дружні стосунки", - зауважила українка.

Про позицію батька Олександри, який відкрито підтримує геноцид українців, Кістень говорила, що не може збагнути таку поведінку росіян:

"Я не розумію, звідки воно у них береться. Як людина в собі це виправдовує? Можна сказати, що людина збожеволіла, тому що пояснити, як це у них працює там усередині, що має бути, щоб ти таке зробив, я не знаю. Звичайно, я не очікувала. Тим більше, що люди культури для мене перші, які мають бути, як мінімум, проти насильства. Ну як мінімум, хоча б на початку. А вже далі всі інші питання. У мене немає відповіді на запитання, що з ними сталося".

Читайте на тему: Проросійський актор з Вінниці Сергій Векслер змусив матір виїхати до РФ попри її підтримку України.

Катерина КістеньФото: instagram

Що стосується сина Дмитра Харатьяна, то він пішов стопами свого батька і підтримує російські злочини. Більше того, 25-річний Іван у разі отримання повістки не буде косити від армії та піде воювати. Харатьян не приховує, що пишається своїм нащадком.

"Ми обговорювали з ним це, син готовий. У нього є обмеження щодо здоров'я, але якщо мобілізація буде – піде. Івану 25 років, він військовозобов'язаний. Косити не буде. Я теж не косив, відслужив (внутрішні війська СРСР). А взагалі-то мені було 24 роки, вже був татом, відомим артистом, мої фотографії друкували на обкладинках журналів – і нічого пішов служити в армію. Тому що совість не дозволила відкосити", - прокоментував ситуацію актор.

Сам Харатьян свято вірить у брехню про те, що російські загарбники в Україні "виконують свій обов'язок" та "захищають батьківщину".

"У мене жодного вибору не було. Тому що є прапор, є гімн, є присяга, є мої співвітчизники, мої співгромадяни – воїни, які борються і віддають життя за це. За Батьківщину, за прапор, за гімн, за людей, за наше майбутнє. Які ще можуть бути у мене сумніви?" - каже пропагандист.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття