Лайм

Не час для свята: нагородження MTV EMA скасували через війну в Ізраїлі

Шоу відбудеться у 2024 році

Церемонія нагородження музичної премії MTV Europe Music Awards у 2023 році не відбудеться. Організатори скасували захід через "нестабільність подій у світі" на тлі війни Ізраїлю з ХАМАС.

Як пише Reuters, рішення не проводити шоу цього року було ухвалено "з міркувань безпеки". Щорічне свято музики мало пройти 5 листопада в Парижі. Серед претендентів на премію - Тейлор Свіфт, яка стала лідером за кількістю номінацій, включаючи "Найкращий артист", "Найкраща пісня" та "Найкраще відео".

Читайте також: Інтерв'ю Зеленського та фільм про Бучу отримали нагороди премії "Еммі" у США.

Фото: Getty Images

"MTV EMA - це щорічне свято світової музики. Зараз, коли ми спостерігаємо за руйнівними подіями в Ізраїлі та Газі, нам здається, що це не той момент, коли потрібно влаштовувати всесвітнє свято. З огляду на те, що тисячі людей вже загинули, це момент жалоби. Ми з нетерпінням чекаємо на проведення MTV EMA в листопаді 2024 року", – йдеться у заяві організаторів.

Рішення скасувати шоу пов'язане з міркуваннями безпеки, адже до Парижа приїдуть "тисячі співробітників, членів знімальної групи, артистів, шанувальників та партнерів".

Читайте також: В Україні обрали претендента на "Оскар-2024": ним став фільм про облогу Маріуполя.

Франція перебуває у "стані підвищеної готовності" після вбивства шкільного вчителя 13 жовтня внаслідок ісламістського нападу. Вісім французьких аеропортів отримали попередження служби безпеки, деякі були евакуйовані для перевірок. Версальський палац знову закрили для відвідин.

MTV Europe Music Awards – щорічна церемонія, створена телеканалом MTV Європа у 1994 році. Щороку вона проводиться в іншому місті. У 2022 році захід проходив у Дюссельдорфі, де на одній сцені зі світовими зірками виступили Kalush Orchestra.

Фото: Getty Images

Минулого місяця у Києві нагородили переможців музичної премії MUZVAR: серед них – Джамала, Іван Клименко та інші.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі