Лайм

Жадан і Соловій відповіли на звинувачення в "обмані Церкви" після скандального кліпу у храмі

Артисти не порушували умови зйомок

Гурт "Жадан і Собаки" та Христина Соловій випустили спільний кліп "Серце", який викликав бурхливу критику представників церкви. Деякі сцени для музичного відео знімали у греко-католицькому храмі св. Андрія у Львові. Оскільки у кліпі також показали поцілунок двох дівчат, не погодивши це з представниками УГКЦ, тепер його вимагають видалити з мережі через "підтримку ЛГБТ-ідеології".

На тлі суперечок Сергій Жадан заперечив, що їхня команда навмисно ввела в оману церкву, щоб скомпрометувати її у своєму кліпі.

Читайте також: Усі наслідки приймаю: Юрій Ткач пообіцяв передати гонорар за весілля скандального блогера на ЗСУ.

Фото: https://www.youtube.com/@ZhadanDogs

"Дехто, не дуже сумлінний, розповсюджує інформацію про те, що наша команда ввела Церкву в оману і "поміняла сценарій кліпу". Це - неправда. Текст нашої заявки є в мережі, його можна легко знайти, - написав Жадан у Facebook. - Ми хотіли зняти у церкві музикантів, які виконували пісню. Саме це ми й зняли. Інших домовленостей у нас не було. Інформація про згадку військових, про міську чи обласну адміністрацію та масонську змову - неправда".

Таким чином, артисти не зобов'язані були погоджувати із представниками УГКЦ сценарій музичного відео. Нині воно набрало вже понад 500 тисяч переглядів у YouTube.

Фото: https://www.youtube.com/@ZhadanDogs

Фото: https://www.youtube.com/@ZhadanDogs

Своєю думкою щодо скандалу поділилася і Христина Соловій. За словами співачки, вона зовсім не переживає через агресивну реакцію деяких користувачів мережі.

"Якби ви більше розуміли і глибше відчували, можливо, цієї огиди і жовчі менше було б зараз у нашому медіапросторі. Мене це точно не зачіпає, я вам гарантую. Мені як солов'ю", - висловилася вона в Instagram-історіях.

Читайте також: Найкращий роман Жадана: у мережі жартують про стосунки письменника з Христиною Соловій.

Фото: https://www.youtube.com/@ZhadanDogs

Пісня "Серце" гурту "Жадан і Собаки" та Христини Соловей присвячена сміливим людям, які не бояться любити. Ідея музичного відео належить Сергію Жадану. Артист наголосив, що церква у кліпі з'являється як метафора суспільної думки, але її зображення не несе в собі нічого антиклерикального. Представники церкви при цьому переконані, що робота артистів "суперечить християнській моралі".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували