Лайм

Максим Галкін на концерті у Варшаві заспівав відому українську пісню "Піду втоплюся": відео

Також він підтвердив, що надає допомогу Україні

Максим Галкін - один із небагатьох російських знаменитостей, які не просто покинули РФ після початку повномасштабної війни в Україні, а й відкрито засудили воєнну агресію своєї держави.

Галкін не приховує, що має громадянство Ізраїлю та однієї з країн Євросоюзу. Нині гуморист виступив у Варшаві в рамках європейського туру та здивував публіку виконанням популярної української пісні.

Читайте також: Ми залишаємося тут: Максим Галкін в Ізраїлі відповів, чи піде захищати країну під час війни.

У мережі з'явилося відео, як Галкін співає пісню "Піду втоплюся у річці глибокій" Андрія Миколайчука, яка у 1990-х стала хітом в Україні.

У той час як багато українців позитивно сприйняли такий акт солідарності артиста, в РФ виконання Галкіним української пісні сприйняли агресивно. Чоловікові Алли Пугачової знову приписали "зраду батьківщини", оскільки на концерті він публічно заявив, що допомагає Україні:

"Мені інкримінували допомогу Україні. Допомогу Україні я і так надаю. Це в мені така "пугачовщина". Ну, не завдяки дружині. (прим. Ред. - Омелян Пугачов - отаман донських козаків, очільник селянського повстання в Російській імперії у 1773-1775 роках)".

Максим Галкін виступив проти повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти України. Після 24 лютого 2022 року разом із Аллою Пугачовою і трьома дітьми він переїхав до Ізраїлю, а в соцмережах коментував військові злочини РФ.

У Росії Галкіна оголосили "іноагентом", якого фінансує Україна. Після цього Алла Пугачова, яка публічно не виступала із засудженням війни в Україні, попросила визнати "іноагентом" також і її.

З 2021 року Максим Галкін перебував у "чорному списку" Міністерства культури України, оскільки відвідував окупований Крим у незаконний спосіб, не засуджував анексію та війну на Донбасі. У 2022 році його ім'я зникло зі списку - попри рішення СБУ.

Раніше Дмитро Нагієв натякнув на підтримку України та звернувся до росіян.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків