Лайм

Вигнали з церкви: священник пояснив, чому кліп Жадана і Соловій не повністю знятий у храмі

Скандал навколо відео не вщухає

Новий кліп гурту "Жадан і Собаки" та Христини Соловій "Серце", частину якого знімали у греко-католицькому храмі св. Андрія у Львові, викликав критику представників церкви. У ролику побачили "підтримку ЛГБТ-ідеології" через кадр із поцілунком двох дівчат. Ця сцена була знята поза стінами храму, оскільки, як стверджує отець Юстин Бойко, знімальну групу вигнали з церкви.

Читайте також: Жадан та Соловій відповіли на звинувачення в "обмані Церкви" після скандального кліпу у храмі.

"Прийшла представниця чи представник міської ради. Сказали, що потрібно зняти гарний кліп. Отці впустили їх до церкви, дали ключі і пішли, а прийшли надто пізно. Я вам скажу, чому сцена з дівчатами вийшла поза церквою. Коли священник побачив, що Христина Соловій сиділа перед престолом, обернена задом, у відвертому одязі – це виглядало як на вависонську розпусницю. Він їх вигнав з церкви, і вони фільм недозняли", - сказав священнослужитель у коментарі "Говорить великий Львів".

Фото: youtube.com/@ZhadanDogs

Він додав, що священник, який дав дозвіл на зйомку кліпу, був шокований побаченим, але артисти перед ним не вибачилися.

"Наскільки я довідався, отцям було представлено, що пісня має на цілі підняти дух воїнів, народу", – сказав представник УГКЦ.

Отець Юстін заявив, що раніше Христина Соловій була "чудовою дівчиною", а зараз він бачить "відверту моральну деградацію".

"Сергій Жадан - прекрасний письменник, але говорити, що християнське, а що антихристиянське, напевно, не йому належить, а людям, які знаються на християнстві", - висловився священик і про фронтмена гурту "Жадан і Собаки".

Фото: youtube.com/@ZhadanDogs

Пісня "Серце" гурту "Жадан і Собаки" та Христини Соловей присвячена сміливим людям, які не бояться любити. Ідея музичного відео належить Сергію Жадану. Артист наголосив, що церква у кліпі з'являється як метафора суспільної думки, але її зображення не несе в собі нічого антиклерикального. Представники церкви при цьому переконані, що робота артистів "суперечить християнській моралі".

Раніше Христина Соловій назвала "дурами" артисток, які відмовляються їхати до військових.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу