Лайм

Зараз вона з рідними: чоловік Руслани Писанки зізнався, що перепоховав покійну акторку

Прах артистки перевезли на цвинтар

Прах Руслани Писанки, яка померла у липні минулого року, знаходився у крипті Спасо-Преображенського собору у Києві. Через рік чоловік покійної акторки Ігор Ісаков перепоховав дружину.

В інтерв'ю OBOZ.UA чоловік зізнався, що не хотів публічно розповідати, що змінив місце поховання артистки доти, доки не встановлять пам'ятник. Його обіцяють поставити до дня народження Руслани Писанки – 17 листопада.

Читайте також: Перші роковини смерті Руслани Писанки: чоловік акторки поділився спогадами про кохану.

Фото: 1+1

Прах покійної акторки та її мами, який також містився у Спасо-Преображенському соборі, перепохований на одному з цвинтарів Києва, поряд з батьком, братом та іншими родичами. Ідея змінити місце поховання Ісакову з'явилася після одного сну.

"Це моє рішення, але радився з родичами. Мені приснився сон: я, Руслана та її мама – кудись їдемо в машині. І так їм добре удвох, сміялися. Прокинувся і подумав: мабуть, треба, щоб сім’я була разом. Місце в крипті собору, де зберігався прах Руслани та мами, дуже гарне, але іноді в мене виникали сумніви: здавалося, що все це – ніби напоказ. Колись Руся казала: ми як мавпочки на сцені – на огляд загалу. І отаке відчуття було в мене: Русічка не з нами вже другий рік – а спокою їй ніби немає. Мене це дуже гнітило. А от зараз, коли вона разом з рідними, мені спокійно, відлягло на душі", - поділився чоловік покійної акторки.

Фото: Facebook/Igor Isakov

Пам'ятник на могилі Руслани Писанки буде звичайним, оскільки артистка за життя не любила нічого пафосного.

"Цей пам’ятник буде таким самим, як у її рідних, які спочивають поруч – це сімейне поховання. Не буде нічого пафосного, бо вона цього ніколи не любила. І я не думаю, що це зараз потрібно", - вважає Ігор Ісаков.

У день народження покійної дружини чоловік запросив на цвинтар священника, якого дуже шанувала Руслана Писанка.

"Митрополит Олександр дуже перейнявся свого часу нами: освячував будинок, спілкувалися багато. Домовилися, що якщо матиме час, то проведе службу на її могилі поряд з рідними – татом, мамою та братом. Запросимо близьких та друзів – хто зможе, той прийде", - поділився Ісаков.

Фото: facebook.com/ruslanapisanka

Руслана Писанка померла 19 липня 2022 року у віці 56 років. У акторки був рак, хвороба була запущена та швидко прогресувала. Страшний діагноз телеведучій поставили у Німеччині, куди вона поїхала після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

2 серпня зірку кремували в Німеччині, а 21 серпня відбулося відспівування в улюбленому храмі Писанки – Спасо-Преображенському соборі у Києві. Там прах акторки спочивав трохи більше року.

Раніше чоловік Руслани Писанки розповів, як умовляв дружину їхати до Німеччини, щоби підлікуватися після перенесеної операції на нозі. Тоді вони ще не знали, що акторка має прогресуючу форму раку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

У фіналі "Євробачення-2024" голосують всі жителі країн-учасниць цьогорічного конкурсу – як віддати голос за фаворита

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки