Лайм

Куди зник Франциско Гомес, який роками працював в Україні на популярних телешоу

Що відомо про життя хореографа та його позицію

Франциско Гомес – британський хореограф-постановник, який ставив номери для Мадонни, Дженніфер Лопес, Тейлор Свіфт та інших світових зірок. Українцям він відомий як суддя танцювальних шоу "Танці з зірками" і "Танцюють всі", а також як викладач у школі танців Release Dance Complex у Києві. Куди зник танцюрист, який роками працював в Україні і що говорив про війну - далі у матеріалі theLime.

Читайте також: Нічого українського: Чмерковський розповів про Тетяну Денисову, яка виїхала до РФ під час війни.

Франциско народився 4 лютого 1985 року, має афро-колумбійське походження. Його батько – іспанець, а мати родом із Колумбії. Гомес пішов стопами матері, яка була танцівницею. Танцювальному мистецтву почав навчатися з 11 років, а у 16-річному віці поїхав до Америки, щоби брати уроки у знаменитих хореографів. Вже через рік Франциско став арт-директором своєї компанії 2XSUK.

Фото: instagram.com/siscogomez

Хореограф працював з Мадонною, Шеггі, Фергі, Кайлі Міноуг, Дженніфер Лопес, Тейлор Свіфт, Pink та багатьма іншими знаменитостями.

З 2008-го до 2014-го року Франциско Гомес був суддею українського проекту "Танцюють всі", а у 2019 став одним із членів журі шоу "Танці з зірками". В Україні він виступав не лише у ролі судді у попуярних шоу, а й готував конкурсантів, давав уроки хореографії та розробляв моделі танцювального одягу.

Фото: instagram.com/siscogomez

Що говорив про війну в Україні

Після нападу Росії на Україну у 2014 році Франциско Гомес говорив, що стурбований подіями у країні. Британець називав себе українцем, а Україну – своїм другим домом.

"Я не українець по крові, але я почуваюся українцем. Тут я як удома, до мене дуже добре ставляться. Я люблю Україну, тому дуже болісно сприймаю всі погані новини щодо України", - говорив хореограф Каті Осадчій.

Щодо анексії Криму РФ Гомес говорив, що півострів не належить Росії. "Земля не стає твоєю тільки тому, що ти вважаєш, що маєш право ввести туди свої війська. Я переконаний, що ситуація з Кримом - це спосіб відвернути увагу росіян від значно більших проблем", - говорив Франциско.

Фото: instagram.com/siscogomez

Франциско Гомес підтримав Україну й після початку повномасштабної війни.

"Мій другий дім, Україна... Я не можу повірити в те, що відбувається з вашою прекрасною країною. Мене переповнює лють, такі непотрібні заходи. Я не можу навіть уявити, через що доводиться проходити вам і вашим сім'ям. Будь ласка, будьте дуже обережні, куди б ви не подалися, і бережіть одне одного", - написав британець 24 лютого 2022 року.

При цьому Гомес закликав українців "не робити із цього проблему Росії". Мовляв, є багато росіян, які люблять та підтримують Україну.

"Залишайтеся єдиними і підтримуйте один одного, не дозволяйте цій людині скалічити вас ненавистю. Любов і союзництво не можуть бути важливішими зараз. Залишайтеся об'єднаними з усіма", - заявив хореограф.

Читайте також: Культура у нас спільна: зірка "Сватів" Железняк заговорила про "дружбу" між Україною та Росією.

Фото: instagram.com/siscogomez

У травні 2022 року Франциско Гомес привітав Kalush Orchestra з перемогою на "Євробаченні-2022". "Я дуже пишаюся! Україно, ти зробила це! Любов, любов, любов, - написав британський хореограф у себе в Instagram.

Дізнайтесь, куди зникла Радміла Щеголева, яка грала Гелю - помічницю Вєрки Сердючки у "СВ-шоу".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття