Лайм

Не тільки Влад Яма: хто з українських зірок постійно живе за кордоном під час війни

Знаменитості, які обрали життя у безпеці

Багато українських знаменитостей, які залишили країну на початку повномасштабної війни, вже повернулися в Україну. Але деякі зірки продовжують жити за кордоном і повертатися додому поки не планують. Серед них – Влад Яма, Сергій Бабкін, Слава Камінська та інші відомі українці.

Читайте також: Мають відповідати: Женя Галич заговорив про покарання чоловіків, які втекли з України.

Влад Яма

Хореограф разом із сім'єю виїхав з України у перші години після початку російського вторгнення. Нині Влад Яма із дружиною Ліліаною та сином Леоном живе в Майамі (США). За кордоном українець влаштувався тренером з танців – цю роботу хореограф отримав на початку 2023 року.

У соцмережах Яма часто показує своє безтурботне життя в Америці, за що його часто критикуть українці, у тому числі й захисники. Азовець Богдан "Тавр" Кротевич заявив, що він би набив обличчя хореографу, який публікує розваги за кордоном.

"Дехто дозволяє викладати відео з вечірок. Не знаю, як той Влад Яма десь своєю "вінілою" крутить. От йому я б обличчя набив. От так просто, по-чоловічому", - говорив військовий.

Щодо свого повернення Влад Яма нічого не каже, але Юрій Горбунов вважає, що в Україну танцюрист вже не повернеться.

Влад Яма з дружиною на вечірці у США Фото: instagram.com/vladyama_official

Олег Винник

Після початку повномасштабної війни Олег Вінник зник із публічного простору. У червні 2023 року співак дав перше інтерв'ю, де розповів про загадкову хворобу та назвав ім'я дружини, після чого знову не дає про себе знати.

Відомо, що нині Винник живе у Німеччині, резидентом якої є. Співак розповідав, що прожив там 23 роки і має лише закордонний паспорт, оскільки звичайний паспорт України у нього забрали, коли на початку 2000-х він став на постійний облік у консульстві.

Фото: instagram.com/olegg.vynnyk

Слава Камінська

Колишня учасниця гурту "НеАнгели" з дочкою Лаурою, сином Леоном та новим коханим живе за кордоном із самого початку повномасштабної війни. Раніше Камінська говорила про переїзд із Нідерландів до Іспанії, а одного разу поскандалила з підписниками через російську мову.

"Я говорила і говорю російською. Я живу в Іспанії та Нідерландах. І повертатися не збираюся. Тому що все складно в головах у наших", - заявляла співачка.

Пізніше Камінська сказала, що це було "зопалу". "Мені стало прикро, і я написала це зопалу. Багато хто з нас зараз неврівноважений зі зрозумілих причин. І нехай мені 38, але всередині мене живе маленька дівчинка, якій іноді властиво ображатися", - прокоментувала вона.

Фото: instagram.com/babaslavka

Сергій Бабкін

Сергій Бабкін із родиною знайшов тимчасовий прихисток у Німеччині, і сьогодні продовжує жити у передмісті Мюнхена. "Нам допомагає німець. Він нас до себе прихистив. Маленький будиночок у нього на ділянці, він живе поряд з нами. Він дуже крутий, вже 15 років займається біженцями та їхніми проблемами. Він у темі абсолютно", - розповідав музикант.

Старші діти Сергія та Сніжани Артур та Веселіна ходять до німецьких шкіл, а молодший Єлисей – до дитячого садка. Повертатися в Україну родина Бабкіних покине планує.

Раніше музикант говорив, що в рідній країні не зможе заробити достатньо грошей на життя, адже концерти зараз лише благодійні, спрямовані на підтримку країни.

Фото: instagram.com/babkin_official

Олена Шоптенко

Олена Шоптенко разом із сином живе у столиці Австрії з початку російського вторгнення. У Відні 5-річний Олексій ходить до дитячого садка, а його мама-хореограф займається своєю професійною діяльністю та лише іноді навідується в Україну.

"Я у професії, можу виховувати сина, бути разом з ним, дати йому безпеку, щоб він відчував себе захищеним. Я до Києва його жодного разу не привозила. Чесно кажучи, я боюся і не готова", - розповідала танцівниця.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko

Стася Ровінська

Після нападу Росії на Україну Стася Ровінська разом із трьома дітьми виїхала до Греції. Наприкінці травня вона повідомила, що разом із усією своєю сім'єю, включаючи чоловіка-бізнесмена Ярослава Ровинського, живе у США. Повернутися додому телеведуча та донька скандальної Сніжани Єгорової планує через кілька років.

В Америці Стася вперше за шість років побачилася з рідною сестрою Сашою. Олександра Єгорова переїхала до США у 2012 році, а у 2018-му стала дружиною американського музиканта Томмі Ейзнера.

Фото: instagram.com/sia_rovinska

Олександр Еллерт

Стендап-комік, колишній сценарист "Кварталу 95" та переможець "Холостячки" Олександр Еллерт під час повномасштабної війни живе та працює в США. У соцмережах українець розповідав, що виїхав за кордон на законних підставах.

"Я офіційно залишив Україну за всіма нормами законодавства під час воєнного стану. Також під час повномасштабного вторгнення я повертався в країну двічі (липень та грудень 2022) і можу це зробити знову. Міністерство культури, Квартал 95, президент будь-якої країни, Доктор Стрендж, доктор Комаровський, Шлях, Добробат... ніякого відношення до мого перетину кордону не мають", - говорив колишній обранець Ксенії Мішиної.

Читайте також: Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися у добровольці, але так і не стали до зброї.

Фото: instagram.com/ellert_a

Анна Різатдінова

Гімнастка Анна Різатдінова разом із сином та мамою живе у Барселоні. Сама вона планує повернутися до Києва та залишатися в Україні на постійній основі, але 6-річного Романа до закінчення війни забирати не хоче.

"Для мене безпека дитини на першому місці. Ми пробували жити на дві країни, але це не життя. Мені дуже важко, депресія починається, ти не розумієш, де ти і як. Зараз я працюю над поверненням в Україну на постійній основі. Хочу облаштувати сину автономне перебування за кордоном. Не знаю, хто з ним буде, але хочу спробувати, щоб жити в Україні та приїжджати до нього.Хочу, тому що те, як я живу останні 1,5 роки, - це жах, - розповідала спортсменка - Якщо син буде Ужгороді, буде зручніше. Але вже в Іспанії у нього з'явилися друзі, він пішов у садок. Вірю, що наша перемога буде вже скоро. Вже потім заберу сина у безпеку".

Фото: instagram.com/anna_rizatdinova

Читайте також про російських зірок родом з України, які зрадили своє коріння і не засуджують військову агресію РФ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків