Лайм

Суд призначив Антону Вельбою величезний штраф за дострокове розірвання договору з музичним лейблом

Артисту та його екс-наставникам не вдалося урегулювати питання мирним шляхом

Український виконавець Wellboy (справжнє ім'я - Антон Вельбой) програв суд проти музичного лейблу Papa Music і тепер повинен сплатити своїм колишнім наставникам компенсацію у розмірі 300 тисяч доларів. Нагадаємо, конфлікт між артистом та лейблом виник у квітні цього року.

Про рішення суду повідомив юрист Papa Music Олександр Селіванов. Відповідна публікація з'явилася на його сторінці у Facebook. Зокрема, відомо, що засідання, на якому було розглянуто позов лейблу проти артиста, відбулося на минулому тижні. Суддя задовольнив позов Papa Music та зобов'язав виконавця заплатити вищевказану суму за дострокове розірвання контракту.

Читайте також: Використали обличчя: колишній лейбл Вельбоя зробив його дипфейк для відео.

Фото: facebook

"Дуже радий повідомити, що хоча ще й не кінець, але все ж таки якийсь "checkpoint" досягнуто. Минулого тижня суд першої інстанції задовольнив позов лейблу Papa Music до Антона Вельбоя та зобов’язав Антона сплатити компенсацію у розмірі 300 тисяч доларів за дострокове розірвання договору", - йдеться у публікації Селіванова. Також юрист наголосив, це рішення має важливе значення і для українського шоу-бізнесу в цілому:

"Це принциповий кейс для всієї індустрії. Він показує, що контракти діють, їх треба дотримуватись, а за свої вчинки треба нести відповідальність. Тому, шановні інвестори в музику, видихайте. Ви захищені". Наостанок Олександр звернувся до Антона та порадив йому "почати приймати самостійні рішення".

Читайте на тему: Після звинувачень Вельбоя СБУ перевірила продюсерів співака щодо зв'язків з РФ.

Антон ВельбойФото: instagram.com/a.wellboy

Нагадаємо, конфлікт між Антоном Вельбоєм та його колишніми наставниками виник у навесні цього року. Це сталося після того, як виконавець вирішив розірвати співпрацю з Papa Music. За його словами, основною причиною був той факт, що один із засновників продовжував співпрацювати із путіністом-зрадником Юрієм Бардашем. Лейбл відреагував на заяви артиста та своєю чергою зауважив, що він відмовився від подальшої співпраці з ними через колишню менеджерку Марту Останкову, яка нібито ввела музиканта в оману та хотіла заробити на творчості Антона.

Після розірвання контракту Вельбой не мав права виконувати свої вже відомі композиції, оскільки авторські права належали лейблу. Однак для музиканта це не стало перепоною і він продовжив виконувати свої хіти. Через це екс-наставники подали на нього позов до суду.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші