Лайм

Заснований на реальних історіях: Шон Пенн знявся в українському фільмі "Війна очима тварин"

Режисер стрічки висловився про спільну співпрацю зі знаменитістю

Актор Шон Пенн знявся в українському фільмі "Війна очима тварин", заснованому на реальних історіях. Чоловік зіграв роль саунд-продюсера у фінальній новелі "Орел", а всього до кіноальманаху увійде 9 частин.

Події фінальної новели відбуваються в Чорнобильському заповіднику на початку повномасштабної російсько-української війни. Згідно сюжету, звукооператор, якого грає Пенн, їде в заповідник, щоб записати голоси рідкісних птахів. Робота головного персонажа опиняється під загрозою через початок вторнення. Зйомки за участю Шона відбулися на студії Evergreen у Лос-Анджелесі, пише видання Deadline.

Читайте також: Стівен Кінг засудив республіканців, які провалили голосування щодо допомоги Україні.

Фото: SOTA Cinema Group

Фото: SOTA Cinema Group

Режисер новели та автор сценарію Мирослав Слабошпицький висловився про спільну роботу зі світовою знаменитістю. Зокрема, він не став приховувати, що співпраця з людиною такого масштабу - це "абсолютне щастя" для режисера та "свято чистої творчості".

"Це був дуже хвилюючий момент для мене – працювати зі справжньою легендою світового кінематографа, одним із найкращих акторів сучасності. І я був абсолютно вражений його професіоналізмом і відданістю. Зустріч із таким актором на знімальному майданчику – абсолютне щастя для режисера і справжнє свято чистої творчості", - сказав Слабошпицький.

Друга частина зйомок відбудеться у січні-лютому наступного року, і пройде на території одного з українських заповідників, що постраждав внаслідок російської агресії.

"Фінал завжди запам'ятовується найбільше. Тому ми намагалися максимально сконцентрувати меседж, який прагнемо передати світові. Довкілля більше не має бути мовчазною жертвою війни. І якщо ми разом не зупинимо зла, з яким Україна б'ється щодня, екологічна катастрофа загрожує всьому світу", - каже автор ідеї та генеральний продюсер стрічки Олег Кохан.

Читайте на тему: Засновано на реальних історіях: вийшов моторошний тизер фільму про медовий місяць в окупації.

Фото: SOTA Cinema Group

Фото: SOTA Cinema Group

Зйомками фільму "Війна очима тварин" займається українська кінокомпанія Sota Cinema Group. За допомогою фільму автори хочуть нагадати світові, які випробування кожного дня проходять не лише й українці, але і тварини. Також у такий спосіб творці прагнуть наголосити, що екологічні катастрофи ніколи не обмежуються кордоном чиєїсь однієї держави.

Нагадаємо, зйомки розпочалися у грудні минулого року, а у січні цього року, під час міжнародного Берлінського кінофестивалю, відбулася презентація першого трейлера до стрічки.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували