Лайм

Після голосування в "Дії" стали відомі імена всіх 11 фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2024": кого обрали

Опитування у мобільному застосунку проходило тиждень

У "Дії" завершилося голосування за 11-го фіналіста Національного відбору на "Євробачення-2024". Найбільше голосів, а саме 80 944 (26,78%), українці віддали за співачку ANKA. Таким чином, вона доєдналася до десятки артистів, які боротимуться за право представляти Україну на конкурсі в Мальме (Швеція).

Читайте також: Глядачі не бачили нічого подібного: на "Євробаченні-2024" показали унікальний дизайн сцени.

Повний список учасників фіналу з'явився на сторінці "Суспільного" в Instagram. Пісні, з якими фіналісти вийдуть на сцену Нацвідбору, оприлюднять у січні 2024 року. Нині представлений лише трек ANKA – "Палала".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Всі фіналісти Нацвідбору на "Євробачення-2024"

  1. alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria;
  2. ANKA - "Палала";
  3. Drevo – Endless chain;
  4. INGRET – Keeper;
  5. MÉLOVIN - DREAMER;
  6. NAHABA – GLASSS;
  7. NAZVA - Slavic English;
  8. SKYLERR - Time is running out;
  9. YAGODY - Tsunamia;
  10. YAKTAK – Lalala;
  11. Ziferblat – Place I Call Home.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Фінал українського відбору на "Євробаченні-2024" відбудеться 3 лютого у форматі телевізійного концерту. Як і минулого року, представника України на міжнародному конкурсі визначатимуть голосуванням журі та глядачів. Склад зіркових суддів українці оберуть за допомогою онлайн-голосування.

ANKA (справжнє ім'я Анна Корченова) – артистка, сонграйтер, вокальна коучка. Співачка родом з Києва, але останні півтора роки жила в Нідерландах. Є автором своїх треків, також пише пісні іншим артистам.

Анна з 3-річного віку грає на сопілці, у дитинстві співала у фольклорних колективах. Декілька років тому запустила свій проект KORCHENOVA, за 2022-2023 роки випустила 13 пісень, у тому числі сольні, дует зі Славою Камінською та фіти з українськими діджеями.

ANKA брала участь у 13-му сезоні "Голосу країни", який знімали в Польщі. Зараз разом з Іваном Клименком, який був її наставником на проекті, і Романом NERO Анна запускає новий проект, у якому поєднуватимуть фолькові мотиви, сопілку та танцювальну музику.

Фото: instagram.com/anka.korchenova

Про свою конкурсну пісню "Палала" ANKA каже, що її емоції будуть знайомі кожному.

"Адже всі ми маємо мрії, та часто, щоб досягнути мети, падаємо, зустрічаємо невдачі, залишаємось один на один зі своїми диструктивними думками та не бачимо виходу. Ніби застряємо в минулому, в чотирьох стінах, гуляємось в своїх голові. Це знайомо абсолютно кожному!, - описує співачка свій трек для Нацвідбору. - Але тільки відкидаєш всі маски, все що говорять інші люди та починаєш слухати своє серце - ти більше ніколи не згаснеш! Адже ти і є світло! Знімайте маски, та слухайте своє серце!".

Нагадаємо, після перемоги шведської співачки Loreen на "Євробаченні-2023" наступний конкурс пройде у Швеції. Його проведуть у травні 2024 року у місті Мальме. Перший півфінал – 7 травня, другий – 9 травня, фінал – 11 травня.

Тим часом у Франції відбулося "Дитяче Євробачення-2023". Дізнайтесь, хто переміг та яке місце посіла Україна.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічне захворювання: відео

Кріс Дженнер розповіла, що у неї діагностували ракову пухлину - про це зірка повідомила у трейлері до 5 сезону Сімейство Кардаш'ян

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців