Лайм

Російська музика в процесі викорінення, потрібно трошки часу, - інтерв'ю зі співаком YAKTAK

"Зараз багато нових класних виконавців, просто треба побачити і пошукати їх"

Виконавець YAKTAK (справжнє ім'я - Ярослав Карпук) здобув популярність на початку повномасштабного російського вторгнення, презентувавши українському слухачеві кілька ліричних композицій - "Наречена", "Погляд", "Вродлива", "Чекає вдома". Також він випустив низку спільних пісень з іншими артистами, а "Порічка" у дуеті з KOLA стала справжнім хітом.

Редакція theLime поспілкувалася зі співаком і запитала його про музичний простір у період війни, творчість та ставлення молоді до російської музики. Детальніше про це і не тільки - читайте далі.

Ярослав Карпук - учасник 5-го сезону шоу "Голос.Діти" (посів 2-ге місце) та "Чорноморських ігор-2021" (здобув гран-прі). Навчається у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва за спеціальністю "Артист-вокаліст".

У лютому 2022 року запустив сольний проект YAKTAK, розпочавши таким чином нову сторінку своєї музичної історії. В своїх піснях поєднує одразу кілька стилів - поп, реп, рок та джаз. Також незамінним помічником виконавця на сцені є гітара - вона додається до образу, який перегукується із композицією.

YAKTAKФото: instagram.com/yaktak_official

- Як змінився український музичний простір після початку повномасштабного вторгнення?

- З'явилося багато нової української музики. Я, мені здається, теж із тієї когорти, яка з'явилася після початку повномасштабного вторгнення. Люди стали більше слухати українські пісні та менше слухати російські. Ми намагаємось цьому сприяти й надалі випускати якісну українську музику, щоб люди продовжували слухати наші пісні.

- Які музичні авторитети зараз є в українській молоді?

- Зараз дуже багато крутих артистів. На мій погляд дуже кльово співає ARKUSH, Golubenko круто робить музику, DOVI (Андрій Вдовиченко). Зараз багато нових класних виконавців, просто треба побачити і пошукати їх.

- Чому молодь продовжує слухати російську музику?

- Мені здається, що це у процесі викорінення. На жаль, не може бути такого, щоб усі за один день припинили слухати російське. Потрібно, щоб пройшло трошки часу. Я думаю, що ми рухаємось до того, щоб так і було.

Читайте також: Після відмови співати російською Настя Каменських несподівано змінила свою думку.

- Молодим виконавцям складно просуватись у широкі маси без продюсерів, піарників. Однак не у всіх виконавців складаються гарні стосунки із продюсерами. Яскравий приклад – скандал між Антоном Вельбоєм та його екс-продюсерами з Papa music. Чи не страшно після таких історій зв'язуватись із продюсерами?

- Я знайомий особисто і з Антоном Вельбоєм, і з його продюсерським центром, бо ми їздили разом у тур до Канади. Усі були супер дружні і взагалі у нас був кльовий пацанський колектив. Чи не страшно зв'язуватися? Ну, є різні умови, різні люди, можуть посваритися і два хлопці якихось простих… Я до того, що це все людський фактор, і треба вміти це якось викрутити. Є багато випадків і успішних, якщо говорити про співпрацю з продюсером. Я за будь-які варіанти. Я вважаю, що треба стукати у всі двері і максимально розвиватися.

Фото: instagram.com/yaktak_official

– Між українськими виконавцями теж трапляються гучні конфлікти, в тому числі і в тусовці реперів. Наприклад, скандал між Калушем та Аліною Паш досі ніяк не вщухне.

- Жахливо ставлюся до подібних ситуацій… Я не хочу нікого критикувати чи вмішуватись, бо не знаю всієї цієї історії, але мені здається, що треба підтримувати один одного, бо ми в одному човні пливемо. Ми маємо підтримувати та розвивати українську музику, а не топити один одного. Хто особисто для мене є найбільшим конкурентом? Я сам, учорашній. Якщо я перевершуватиму свої пісні, які були раніше, я буду радий. Також я буду радий і за інших виконавців, якщо у них виходитимуть круті треки. Я просто кайфую та слухаю всіх.

– Що допомагає не падати духом та продовжувати творити?

– На своїх концертах я намагаюся людей максимально зарядити, щоб вони хотіли жити, а не нагрузити, щоб вони виходили та плакали. Я з тих людей, які намагаються не скаржитися на обставини та не думати, коли все закінчиться. Треба ставити собі питання "А що я зробив для того, щоб війна скінчилася?". Немає часу на сум, треба рухатись і продовжувати працювати.

Читайте на тему: Останній пацифіст пішов захищати Україну: куди зник Мирослав Кувалдін з гурту "The ВЙО".

Що варто знати про YAKTAK і його головні хіти

Ярослав народився у смт Стара Вижівка, Ковельського району, Волинської області, в сім'ї державних службовців. Любов до музики з дитинства плекали бабуся та дідусь. Бабуся по материнській лінії працює викладачкою теоретичних дисциплін у Старовижівській дитячій музичній школі, дідусь навчає співу учнів у Старовижівському професійному ліцеї.

Артист став відомим весною 2022 року, заспівавши пісню "Наречена", яка розлетілась соцмережами та набрала не один мільйон переглядів. Ніжну композицію наречені часто обирають для свого першого весільного танцю.

Також Карпук презентував спільні композиції з такими артистами: Jerry Heil, MamaRika, SOBOL, DOVI, KOLA. Пісні "Порічка" в дуеті з KOLA та "Погляд" в дуеті SOBOL полюбилися слухачу, адже стали справжніми хітами.

Днями YAKTAK випустив новий чуттєвий трек "Силует", який переносить у світ інтимності та особливого зв'язку між двома людьми. Пісня створює атмосферу, в якій все навколо зникає, а увага спрямована на пару молодих людей, які прагнуть забути про свої проблеми та метушню, щоб зосередитись один на одному і насолоджуватися спільними моментами. В такі миті слова стають зайвими.

"Цей трек про особливе, про те, що не можна описати словами. Він про емоції, про почуття, які кожен хоч раз відчував в своєму житті. Дим навколо, гучна музика, купа людей, але ти не помічаєш нічого, окрім неї", - коментує прем’єру співак.

YAKTAK вже встиг виконати "Силует" на одному з нещодавніх концертів у Києві, і хоча пісня лише вийшла у світ, шанувальники вже добре знали та підспівували її на заході.

  • Раніше ми розповідали, куди зник Дан Балан, який до війни працював в Україні та мав екранний роман із Тіною Кароль.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото