Лайм

Федишин здивувала заявами деяких українців за кордоном: "втомилися" від війни, хочуть "здатися"

Співачка часто їздить з виступами за кордон

Співачка Ірина Федишин, чий брат загинув, боронячи країну на фронті, розповіла про настрої українців за кордоном. Артистка часто виступає з благодійними концертами за межами України і помітила, що там багато людей втомилися від війни.

"Ми навіть тут, в Україні, помічаємо, що люди виснажилися. Спостерігається глибока втома. Зараз на концертах за кордоном просто сказати слово "війна" – цього вже і недостатньо", - сказала виконавиця в інтерв'ю OBOZ.UA.

Читайте також: Після фото в Барселоні Ірина Федишин розповіла, як її чоловік виїжджає з України під час війни.

Фото: instagram.com/irynafedyshyn

Федишин додала, що її команда не перестає нагадувати іноземцям та переселенцям, що в Україні триває війна і щодня гинуть люди.

"Ми стараємось так вибудувати виступи, що навіть, якщо люди приходять з думками трохи розрадитися, протягом виступу занурюються в те, чим живе нині Україна. Ми зі сцени нагадуємо, що війна триває, ціна її дуже висока, кожного дня гинуть люди", - наголосила українська співачка.

Заяви деяких українців, котрі знайшли прихисток у безпечній країні, вкрай дивують. Ірина розповіла, що за кордоном до неї підходили люди і говорили, що Україні "треба здатися".

"До мене, буває, приходять на концерт українці, які заявляють: "Ну навіщо вже чинити опір? Треба здатися, бо це людські життя", - розповіла співачка. - А після виступу підходить така людина і каже: "Треба боротися". Тоді я розумію, що концерт пройшов недаремно".

Фото: instagram.com/irynafedyshyn

Ірина Федишин, як ніхто інший, знає, що таке втрачати рідних на війні. У лютому 2023 року в бою під Соледаром загинув двоюрідний брат співачки – 34-річний Роман Климкович, який добровільно пішов захищати Україну від російських загарбників.

У листопаді виконавиця зізнавалася, що її родина досі не поховала Романа – тіло загиблого захисника ще не повернули.

"Мій братику, Ромчику, час іде, а біль не вщухає... Страшна війна забрала тебе. Так не вистачає твого сміху, позитиву, підтримки. Так боляче. Ми так ще й не дочекалися тіла, не змогли поховати, - розповідала Ірина в Instagram. - Господи, а скільки того болю по всій Україні? Втрачених синів, чоловіків, батьків… це неможливо зрозуміти, бо коли починаєш хоч трохи усвідомлювати все, що ми проживаємо – волосся сивіє від жаху. Боже, дай нам сили вистояти".

Фото: instagram.com/irynafedyshyn

У день народження Романа Федишин зворушливо вшанувала пам'ять брата, який віддав життя за Україну.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля