Лайм

Нагадування про злочини Росії: акторка Єва Грін вдягла символічну українську хустку

Зірка французького кіно не вперше підтримує Україну

Французька акторка Єва Грін підтримує Україну у боротьбі з російським агресором, як і безліч інших світових знаменитостей. Зірка фільму "Казино рояль" знялася у хустці Oliz, присвяченій українській художниці Поліні Райко, чий будинок-музей зруйнували окупанти.

Фотографії акторки в унікальному аксесуарі з'явилися на сторінці українського бренду в Instagram. Автори подякували знаменитості, що вона допомагає розповідати світові правду про війну та нагадувати про злочини Росії в Україні.

Читайте також: Барбара Стрейзанд розповіла про своє українське походження та показала символічну вишиванку: фото.

Фото: instagram.com/oliz_brand

Шовкова хустка паше "Поліна Райко" - спільний проект бренду Oliz та платформи UNITED24. Кошти від продажу аксесуарів будуть спрямовані на відбудову житлових будинків у Київській області.

Хустка увійшла до колекції "Викрадене мистецтво". На ній відтворено фрагмент розпису будинку знаменитої української художниці Поліни Райко в Олешках, на Херсонщині.

Фото: instagram.com/oliz_brand

Поліна Райко – унікальна художниця, яка, не маючи художньої освіти, почала малювати у віці 69 років. За шість років вона повністю розписала свій будинок і перетворила його на витвір мистецтва. На стінах можна побачити дивовижних тварин та казкові рослини.

Після смерті художниці її будинок було перетворено на музей Поліни Райко. 6 червня 2023 року внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС будівлю було значно підтоплено. Більшість розписів втрачені назавжди. Нині Олешки знаходяться під окупацією Росії.

Читайте також: Зірка "Кінгсман" Марк Стронг допоможе Україні відбудувати зруйновані росіянами школи.

Фото: instagram.com/oliz_brand

Єва Грін підтримує нашу країну від початку повномасштабного російського вторгнення. 24 лютого 2022 року акторка виклала допис на підтримку українців, а в перші роковини війни закликала світ не забувати, що Україна бореться з агресором.

"Минув рік з вторгнення Росії в Україну. І, незважаючи на хоробрість і стійкість українського народу, сьогодні рано-вранці я прокинулася зі страхом, що світ втратить інтерес до війни, адже вона так далеко від нас. Кулі не потрапляють у наших матерів, батьків, братів і сестер. Бомби не падають на наші будинки, але потім я згадала, як світ простягнув руку українському народу і підтримав його боротьбу за демократію та свободу, тому що це відгукується в кожному з нас. Глибоко в середині ми знаємо, що ми єдині - нація людей. Тому ми будемо щодня молитися за вас, за наших українських братів, сестер, матерів та батьків", - говорила зірка французького кіно для платформи UNITED24.

Фото: instagram.com/evagreenweb

Тим часом, відома американська реперка Cardi B зробила скандальну заяву проти військової підтримки України.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа