RU  UA

Дізнатися

Вони не зруйнують наш дух: Вакарчук у центрі Львова записав звернення після ракетного удару

Музикант звернувся до підписників у своєму блозі

29 грудня російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по території України, під ударом опинився також і Львів. Звернення з цього українського міста записав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

Артист оприлюднив ролик, записаний на площі навпроти Львівського національного академічного театру оперу і балету імені Софії Крушельницької. Відповідне відео з'явилося на сторінці музиканта в Instagram.

Читайте на тему: Це сьогодні побачили мільйони українців: посол США закликала Захід дати гроші на ЗСУ.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Святослав Вакарчук (@sviatoslav.vakarchuk)

У промові Святослав зазначив, що попри руйнування, які несуть росіяни у будинки українців, агресори не зможуть зруйнувати сильний український дух. Також він вшанував пам’ять загиблих, яких не стало цього дня.

"Сьогодні у Львові як і інших містах, містечках і селах України знову було гучно. Ворог продовжує завдавати страждань і руйнувань Україні. Але, я говорив це в перший день великої війни і впевнений в цьому зараз: їхні ракети можуть нести руйнування в наші доми, але вони ніколи не зруйнують наш дух. Україна переможе! Вічна пам’ять загиблим у Львові, Києві, Дніпрі та усіх наших містах. Щирі побажання якомога швидшого одужання пораненим", - сказав Вакарчук.

Внаслідок ракетної атаки по Львову відомо про одну загиблу людину, восьмеро - зазнали травмувань в результаті удару по житловому будинку. Також у місті пошкоджено три школи та дитячий садок.

Читайте також: Запустили понад 100 ракет: Зеленський та Залужний про масштаби і наслідки ударів по Україні.

Влучання по Львову вже прокоментував мер міста Андрій Садовий. "Ситуація більш складна, ніж я думав спочатку. Одна людина загинула, вісім звернулися за медичною допомогою, одна потерпіла - в достатньо складному стані. Є багато руйнувань. 10 будинків зазнали руйнувань, в деяких всі вікна повилітали, двері покрутило. Наша комунальна школа - тут живого місця немає. Стіни лишилися, але всередині всі вікна повилітали, двері повилітали. Канікули для дітей в цій школі будуть подовжені. Будемо шукати виходи, бо тут треба місяць чи більше, щоб все привести до пуття. Для людей це шок - у святкові дні така велика біда", - сказав чоловік у відеозверненні, яке з'явилося у його Telegram-каналі.

29 грудня Росія випустила по нашій країні понад 100 ракет та дронів, більшість з яких було збито. У списку інших міст, які постраждали через масовану ракетну атаку, опинилися Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпро та Київ.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ирина Горовая назвала Потапа отличным отцом и рассказала, что у него хорошие отношения с сыном Андреем

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни