Лайм

Сльози душать: Павло Зібров зворушливо вшанував пам'ять свого друга Віталія Білоножка

Артистів пов'язувала не лише музика, а й багаторічна дружба

9 січня помер Віталій Білоножко – український естрадний співак, народний артист України та засновник фестивалю сімейної творчості "Мелодія двох сердець". Смерть 70-річного виконавця стала шоком для його шанувальників, колег і зіркових друзів. Павло Зібров, котрий довгі роки був близьким другом покійного, зворушливо вшанував його пам'ять.

На особистій сторінці в Instagram 66-річний артист опублікував серію архівних фотографій з померлим другом і колегою, зроблені у різні роки. Зібров зізнався, що написання скорботного допису далося йому вкрай непросто.

Читайте також: Лежав у лікарні: дружина Віталія Білоножка назвала причину його смерті.

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

"Довго не міг зібратись з думками та словами, сльози душать кожен раз…писати ці рядки для мене дуже важко. Сьогодні відійшов у вічність мій друг, справжня легенда української естради, народний артист України - Віталій Білоножко. Не віриться, що його оксамитовий бас, тембр якого не можливо сплутати з іншими голосами ми більше, нажаль, не почуємо наживо", - написав артист.

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Зібров додав, що дружив із сім'єю Білоножків з середини 1980-х років. Вони разом з Віталієм, за словами Павла, побували у багатьох містах, країнах і континентах, подорожували в одному купе під час гастролей.

"Він був дуже добрим, уважним та надійним другом, а також гарним чоловіком, батьком та дідусем. Він був професіоналом від Бога, в репертуарі якого була й опера, світові шлягери, класика, українські народні та естрадні пісні, - розповів він про Віталія Білоножка. - Сімейний фестиваль "Мелодія двох сердець" назавжди житиме в серцях українців. Світла тобі памʼять, любий друже!".

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Віталій Білоножко помер у лікарні. Його дружина й партнерка по сцені розповіла, що у артиста зупинилося серце. Подробиць захворювання чоловіка співачка повідомляти не стала, також поки не відомі дата й місце прощання зі співаком.

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Віталій Білоножко родом із Сумщини. Закінчив місцеве музичне училище, а потім національну консерваторію у Києві. Співак виступав на сцені у дуеті з дружиною Світланою Білоножко, також подружжя разом заснували фестиваль сімейної творчості "Мелодія двох сердець", де брали участь українські артисти зі своїми родичами.

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

У грудні 1995 року Віталію Білоножку присвоїли звання народного артиста України. Також співак був нагороджений орденом Миколи Чудотворця (1998 рік) та "Президентською Нікою" (1997). Був кавалером орденів Ярослава Мудрого V ступеня (2003), "За заслуги" ІІІ ступеня (2008), "За заслуги" ІІ ступеня (2013).

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Раніше донька Ніни Матвієнко вперше розповіла про онкологічну хворобу матері.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria