Лайм

Чудовий актор, мужній воїн: зірки вшанували Василя Кухарського, який помер після поранення на фронті

Захисник пішов з життя через чотири дні після свого дня народження

7 грудня після важкого поранення, отриманого на фронті, помер актор театру та кіно, військовослужбовець ЗСУ Василь Кухарський. Українські зірки у соцмережах вшанували пам'ять колеги та захисника, якому за кілька днів до смерті виповнилося 42.

Читайте також: Під час виконання бойового завдання: на фронті загинув актор Олексій Хільський

Святослав Вакарчук

"Не стало Василя Кухарського… Прекрасний актор, чудова людина, мужній воїн. Василь помер після важкого поранення, отриманного на фронті. Любив його і поважав. Така справжня чоловіча енергія була в ньому. Ми познайомились на зйомках нашого кліпу Тримай. Потім часто перетинались. І от Василя не стало. Знаю, це не перша і, на жаль, не остання втрата цієї страшної війни. Та кожна така втрата – це чийсь тато, чийсь чоловік, чийсь син, чийсь друг. Всі вони, як шрами на нашому серці. Щирі співчуття родині, близьким Вічна пам’ять герою Василю Кухарському. Героям слава!", - написав лідер гурту "Океан Ельзи".

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

Ірина Цілик

"Український актор і воїн Василь Кухарський був поранений на фронті кілька місяців тому і таки не зміг повернутися до життя: сьогодні його не стало. Мої безкінечні співчуття його дружині Наталці та всім близьким і друзям. Та і всім нам, українцям, зрештою. Гинуть наші воїни, наші козаки, наші митці. Цей список уже безкінечний. Як же боляче", - вшанувала пам'ять героя українська режисерка.

Фото: facebook.com/ira.tsilyk

Михайло Іллєнко

"Якби можна було б написати Василю довідку, як у фільмі, і повернути його. Цього навіть толокою не зробити", - з болем написав колега Василя Кухарського.

Фото: Facebook / Михайло Іллєнко

Олесь Санін

"За лицарями не плачуть. Про них складають легенди. Василь Кухарський, ти щиро любив і не терпів фальші. Честь!", - написав кінорежисер, актор та музикант.

Читайте також: Був творцем і воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті.

Фото: facebook.com/OlesSanin

Коля Сєрга

"Сьогодні не стало нашого побратима, воїна, члена Культурного Десанта, актора та неймовірної людини Василя Кухарського. Світла пам'ять тобі, брате", - написав засновник Культурного Десанту.

Фото: instagram.com/thekolya

Василь Кухарський став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення. У вересні 2023-го під час виконання бойового завдання воїн отримав важке поранення і тривалий час перебував у шпиталі. На жаль, він не зміг відновитися і пішов з життя через чотири дні після свого дня народження.

Кухарський був актором Театру на Подолі з 2008 року, грав у спектаклях "Сто тисяч, Левушка", "Механічний апельсин", "Ножиці", "Приворотне зілля". Також на рахунку Василя десятки ролей у кіно, зокрема у картині "Максим Оса: золото Песиголовця".

У березні 2023 року український актор Антон Прасоленко помер у шпиталі від поранень, отриманих на фронті.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації