Лайм

Росіяни нахабно вкрали пісню Христини Соловій: фігуристка танцювала під неї у шоу дружини Пєскова

Виконавиця має намір подати до суду

Росіяни нахабно вкрали пісню української виконавиці Христини Соловій "Тримай". Цю композицію цинічно переклали російською та увімкнули під час виступу на шоу Тетяни Навки, фігуристки та дружини прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Поцуплена пісня прозвучала в рамках шоу "Вечори на хуторі". Російська фігуристка Каміла Валієва постала "в образі Одарки" та продемонструвала танець під пісню Соловій. Окрім того, в цьому шоу прозвучала ще одна українська пісня, також вкрадена громадянами країни-агресорки. Уродженці України Ані Лорак та Олександр Панайотов заспівали російською композицію "Ніч яка місячна".

Читайте також: Які українські пісні росіяни видавали за свої: 6 яскравих прикладів.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Navka Show (@navka_show)

На ситуацію вже відреагувала сама Соловій та у соцмережах заявила, що має намір подавати до суду. Українську пісню вона назвала "зброєю", а цей випадок - тією ситуацією, коли "потрібно об'єднатись та боронити своє". До українців Христина звернулася з проханням: поширити інформацію про те, що сталося, аби надати ще більшого розголосу.

"Отримала від вас чимало позначок у відео Навки. Це не перша крадіжка моїх творів рашистами. І йдеться не про крадіжку однієї пісні "Тримай". Йдеться про апропріацію (присвоєння) культурної спадщини українців. Я свідома того, що засудити винних буде нелегко, - написала співачка. - Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього "шоу". Українська пісня - це зброя".

Христина СоловійФото: instagram.com/soloviyka

Справді, подібне трапляється далеко не вперше. Росіяни звикли красти чуже та демонструвати його як своє. Саме так сталося ще у 2015-му році – тоді російський репер Павло Ізотов написав реп на пісню Христини Соловій "Тримай". Він змінив біт, проте залишив вокал співачки на приспівах. Виконавиця тоді назвала це "путінською стратегією".

Читайте на тему: Популярна "російська народна пісня" виявилася українським романсом: відео.

Зараз україномовний трек "Тримай" знову здобув нову хвилю популярності, тому на нього прийшла скарга через порушення авторських прав. Через це автор YouTube-каналу, на якому опублікований так званий реп-ремікс, звернувся до Соловій із претензіями і став погрожувати з заявами на кшталт: "якщо вам потрібна війна, ви її отримаєте". Цей інцидент трапився за кілька днів до початку повномасштабної російсько-української війни.

Тим часом у коментарях під постом Соловій колеги та шанувальники погоджуються з її наміром подати до суду та бажають їй терпіння. Також чимало користувачів мережі висловлюють думку, що навіть не здивовані подібним цинічним вчинком з боку росіян.

"Нічого створити не можуть, тому крадуть в інших", "Немає нічого свого. За що не візьмися аналізувати, в результаті приходиш до того, що воно крадене", "Нічого нового. Вбити, вкрасти, сказати - так і було", "Я думала, що Ваші пісні нереально зіпсувати, але то що я почула (версія "Тримай" росіян), це відверто жахливо", "З свого в них тільки гі*но", - йдеться у численних коментарях.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня