Лайм

З якими зірками співпрацював фонд Гринкевичів, яким керує скандальний наречений Соні Морозюк

Хто збирав гроші для HOPE.UA на благодійних івентах

Український благодійний фонд HOPE.UA замішаний у корупційному скандалі. Ним керує наречений художниці Соні Морозюк Роман Гринкевич – син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у розкраданні коштів Міноборони.

Блогер Ігор Лаченков, більш відомий як Лачен, заявив, що понад 277 млн грн допомоги пройшло через фонд Гринкевичів завдяки міжнародним благодійним організаціям. Проте фінансовий звіт фонду показав лише понад 4 млн витрат за минулий рік.

Читайте також: У Києві закрили виставку художниці Соні Морозюк – нареченої сина корупціонера Гринкевича.

Роман Гринкевич та Соня Морозюк Фото: facebook.com/plinskiymedia

"Майже 270 млн грн просто "зникли", а разом з ними і 3315 бронежилетів та 3600 шоломів, - написав Лачен. - Хоча ні, броніки та шоломи спливли пізніше, у березні 2022 року, коли одна з компаній мерзотника "ТОВ" Перспектива "Місто буд" погодила з МО постачання на 3840 бронежилетів та 3500 шоломів, вартістю 104 млн 132,2 тис грн."

Фото: instagram.com/lachen_tyt

Фонд HOPE.UA був заснований одразу після початку повномасштабного вторгнення. У листопаді 2023 року організація Гринкевичів підписала меморандум із Львівською ОВА. Після корупційного скандалу довкола фонду голова Львівської адміністрації Максим Козицький повідомив про розірвання меморандуму в односторонньому порядку.

Із благодійним фондом Гринкевичів співпрацювали десятки українських артистів, які могли стати жертвами корупційних схем. Перелік знаменитостей опублікувала "Культурна Прачечна".

Гроші для фонду HOPE.UA на благодійних івентах збирали: Cheev, Mamarika, Віктор Павлік, Тимур Мірошниченко, Tayanna, Kazka, Позитив, Мішель Андраде, Філіп Коляденко, Алексєєв, Даніель Салем, "Без обмежень" (Сергій Танчинець є послом фонду), Арсен Мірзоян, Дзідзьо, Олександр Пономарьов, Ірина Сопонару, Володимир Остапчук, Юрій Горбунов та сама Соня Морозюк.

Читайте також: Дантес заступився, Трінчер засудила: зірки обговорюють корупційний скандал із нареченим Соні Морозюк.

Фото: t.me/Kulturnaya_Prachechnaya

Фонд вже висловив готовність до перевірок, щоб показати "абсолютну прозорість своєї роботи".

"У нас понад 500 актів прийому-передачі, десятки подяк та тисячі фотографій звітностей", - заявили у фонді та докладно розписали, що і кому передавали.

Фото: instagram.com/h0pe.ua

Раніше колишня дружина Володимира Остапчука Христина Горник заступилася за Соню Морозюк на тлі корупційного скандалу.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil