Лайм

Скасований шлюб Соні Морозюк нагадав українцям про Людмилу Янукович: де зараз дружина експрезидента-втікача

За інформацією різних джерел, жінка має кілька магазинів в окупованому Криму

Після оголошення підозри Ігорю Гринкевичу Соня Морозюк кинула сина підприємця - Романа Гринкевича. Відповідну заяву вона зробила у соцмережах, пояснивши, що "не буде однією родиною з ексобранцем". У коментарях під постом юзери бурхливо відреагували на цю новину, а також згадали колишню першу леді України - Людмилу Янукович. Люди жартують, що Морозюк "варто було б взяти приклад з жінки", адже та "свого не кинула" у скрутну хвилину і залишилася так званим "прикладом жіночої відданості".

Видання OBOZREVATEL розповіло, як склалася доля дружини колишнього президента-втікача: чим вона запам’яталася, чому у мережі ходили чутки про її розлучення з Януковичем та де мешкає зараз.

Читайте на тему: Соня Морозюк відповіла, звідки у неї взялися 2 квартири і скільки коштує її майстерня.

Людмила ЯнуковичФото: Getty Images

За Віктора Януковича уродженка Донецької області (місто Єнакієве) вийшла заміж у 1972-му році. Після обрання Януковича президентом він перевіз свою кохану до столиці, де вона поринула у новий для себе спосіб життя та спробувала себе у ролі публічної особи. У травні 2010 жінку навіть внесли до членів клубу українських інтелектуалів і аристократів "Інтелігент".

Однак ще у період президента Януковича стало відомо, що він зраджує Людмилі. До офіційного розлучення справа так і не дійшла, але з'ясувалося, що пара все ж таки мешкала окремо. У 2017 році у мережі оприлюднили інформацію стосовно того, що проросійський політик розстався з дружиною. Згодом його представники спростували цю новину.

У 2014-му, коли Янукович став втікачем та перебрався до РФ, Людмила Олександрівна поїхала до окупованого Криму. У різних джерелах повідомляється, що вона нібито мешкає в селищі Відрадне, яке неподалік від Ялти. Там екс-президент нібито купив їй нерухомість. На півострові жінка, за інформацією різних джерел, тримає кілька продуктових магазинів.

Також у Вікіпедії зазначається, що Людмилі Янукович належить будинок у Донецьку площею 304 м² у Будьонівському районі, де вона жила разом з сином Олександром. До слова, після відкриття "Межигір'я" громадськість дізналася, що разом із Януковичем у резиденції мешкала його цивільна дружина Любов Полєжай зі своєю донькою Марією.

Читайте також: Єфросиніна прокоментувала скандал з Морозюк, яка "не цікавилася" походженням грошей Гринкевича.

Віктор Янукович з дружиноюФото: скриншот

У Севастополі похований молодший син родини Януковичів - Віктор Янукович-молодший. Він загинув у березні 2015 року внаслідок того, що провалився під лід під час поїздки мікроавтобусом по озеру Байкал.

У січні 2022 року у мережі з'явилася новина, що Людмила Янукович померла. Фейк активно почали обговорювати та оприлюднювати блогери, різноманітні пабліки. Тоді йшлося, що колишня перша леді нібито отримала другу дозу вакцини "Спутник 5", після чого у неї стався інсульт. Наступного дня, 24 січня, юристи Януковича спростували подібні чутки та назвали їх "чорним піаром". Вони запевнили, що з жінкою все в порядку і вона добре себе почуває.

Читайте на нашому сайті: Елітні авто, зброя і 17 квартир: оприлюднено повний список майна бізнесмена Гринкевича та його оточення.

Янукович з дружиною Людмилою у березні 2006 року, КиївФото: Getty Images

На просторах інтернету Людмила Янукович здобула славу мем-персони. Навіть за часів, коли вона була першою леді, і тих випадків, коли зрідка з'являлася на офіційних заходах, її промови запам'ятовувалися надовго. Наприклад, у 2004-му під час Помаранчевої революції жінка виступила у Донецьку. Зі сцени вона заявила, що у Києві проходить "оранжевий шабаш", "всюди все американське", а людям роздають "наколоті апельсини".

Пізніше, у 2013-му, Янукович знову вразила людей яскравими заявами. Зокрема, вона відвідала в Донецьку конкурс краси для жінок з обмеженими можливостями, і під час спілкування з журналістами розповіла про чоловіка. Коли той спитав її, чи добре вона працює, Людмила відповіла: "Батя, я стараюсь". Цю фразу, а також слова про "наколоті апельсини" досі згадують у мережі.

  • Раніше ми розповідали, з якими зірками співпрацював фонд Гринкевичів, яким керував скандальний наречений Соні Морозюк.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil