Лайм

Пощастило вижити: зірка "50 відтінків сірого" ледь не помер через отруту небезпечних гусениць

Відпустка могла закінчитися трагедією

Ірландський актор Джеймі Дорнан ледь не помер під час відпочинку у Португалії. Причиною стала отруйна гусениця, з якою 41-річна зірка трилогії "50 відтінків сірого" контактував на полі для гольфу.

Про моторошну пригоду в подкасті The Good, Bad and Unexpected розповів друг актора Гордон Смарт, який також постраждав від отрути токсичного шкідника, пише Sky News.

Читайте також: Актор Крістіан Олівер та дві його доньки загинули в авіакатастрофі: літак впав в океан на Карибах.

Фото: instagram.com/gordonsmart

За словами телеведучого, він першим відчув нездужання. Після гри в гольф у Смарта почалося поколювання у лівій руці й він вирішив, що цей симптом може вказувати на серцевий напад. Гордон звернувся до медиків, які виявили дуже високу частоту серцевих скорочень. Чоловіка екстрено госпіталізували, дорогою до лікарні він знепритомнів.

Місцевий лікар попросив зіркового пацієнта докладно розповісти про напої, які він вживав напередодні. Приятелі випили шість порцій еспресо-мартіні разом з іншим алкоголем. Медики запідозрили передозування кофеїном або алкогольне отруєння.

Поки Гордон проходив медичне обстеження, до цієї лікарні привезли Дорнана. Актор розповів, що відчув оніміння кінцівок невдовзі після того, як Смарт пішов у медпункт.

Фото: instagram.com/jamiedornan

Після виписки приятелів з лікарні з'ясувалося, що причиною їхнього стану були не алкогольні напої, а отруйна гусениця, яка трапилась їм на гольф-полі.

"Виявляється, на полях для гольфу на півдні Португалії водяться гусениці, які вбивають собак і викликають серцеві напади у чоловіків, яким за 40 років, - розповів 43-річний телеведучий. - Мені дуже пощастило, що я вибрався з цього місця живим. Ось і вся моя історія. Хороша новина в тому, що це було не передозування кофеїном і не похмілля. Це була отруйна, токсична гусениця".

Процесійні гусениці покриті крихітними волосками, які містять токсичний білок, відомий як тауметопоеїн. Він може викликати висип та подразнення на шкірі, утруднення дихання у людей і тварин.

Фото: Getty Images

У грудні 2023 року зірку оскароносного фільму "Паразити" знайшли мертвим.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків