Лайм

Румунія відмовилася брати участь у "Євробаченні-2024" через брак коштів

У цьогорічному конкурсі буде 37 країн-учасниць

Представник Румунії не поїде на "Євробачення-2024" - країна відмовилася від участі у конкурсі, який цьогоріч прийматиме шведське місто Мальме.

На сайті конкурсу сказано, ще у грудні Європейська мовна спілка оголосила про участь у "Євробаченні-2024" 37 країн. Румунії у списку тоді не було. Але в EBU тоді підкреслили, що "продовжують переговори з TVR щодо можливої участі".

Читайте також: "Євробачення-2024" відбудеться у травні: що прогнозують букмекери для України та інших країн-учасниць.

Фото: eurovisionworld.com

25 січня рада директорів румунського мовника Televiziunea Română провела засідання, на якому обговорила та затвердила бюджет телекомпанії на 2024 рік. Коштів на "Євробачення" не виділили. Таким чином Румунія не братиме участі у 68-му конкурсі пісні.

Румунія дебютувала на "Євробаченні" у 1994 році й з того часу брала участь 23 рази. Представники країни ніколи не перемагали у конкурсі, але займали треті місця у 2005-му (Luminita Anghel & Sistem з піснею Let Me Try) та 2010-му (Paula Seling & Ovi з треком Playing With Fire). Найгірший результат країни був у 2023 році – учасник з Румунії отримав нуль балів.

Читайте також: Глядачі не бачили нічого подібного: на "Євробаченні-2024" показали унікальний дизайн сцени.

Нагадаємо, минулого року від участі у "Євробаченні" відмовилися Чорногорія та Північна Македонія. Причиною відмови стала висока вартість участі у конкурсі – сума внеску залежить від розміру країни, але після дискваліфікації Росії у 2022 році внесок для деяких країн зріс.

У 2024 році "Євробачення" приймає Швеція після перемоги шведської співачки Loreen на "Євробаченні-2023". Місцем проведення шоу обрали Мальме – місто на півдні країни. Мальме вже двічі проводив "Євробачення": у 1992 році та 2013-му.

Фото: eurovisionworld.com

Перший півфінал "Євробачення-2024" пройде 7 травня, другий – 9 травня, фінал – 11 травня. Представника України оберуть 3 лютого у фіналі Національного відбору. З піснями фіналістів можна ознайомитись тут.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття