Лайм

Учасниця Нацвідбору відповіла на закиди через співпрацю з росіянкою під час війни

Співачка прокоментувала критику у свій бік

3 лютого відбудеться Нацвідбір на "Євробачення-2024", де 11 учасників позмагаються за можливість представляти Україну на 86-му конкурсі пісні. Серед фіналістів – 26-річна співачка INGRET, яку звинувачують у співпраці з росіянкою під час великої війни.

В інтерв'ю Анні Тульєвій для YouTube-каналу "Євробачення Україна" виконавиця відповіла на звинувачення користувачів мережі, які знайшли підтвердження, що у 2022 році INGRET працювала з громадянкою країни-окупанта. На той момент українська співачка жила у Німеччині, куди переїхала через повномасштабне вторгнення РФ.

Читайте також: Пісню Alyona Alyona і Jerry Heil для "Євробачення" критикують за згадку матері Терези: що з нею не так.

Фото: instagram.com/ingret_kostenko

"Коли я жила в Берліні, мені моя тамтешня знайома запропонувала дати інтерв'ю для відомого європейського каналу з великою аудиторією. Сюжет був про те, як ми переживаємо розлуку з коханим, коли він на війні, а я в Берліні. В тому сюжеті знімалася не лише я, і в загальному він був про війну в Україні. Відео було перекладено німецькою мовою. Дівчина, яка туди мене запросила, вже 8 років живе в Україні, але народилася в Росії і має російський паспорт. Та в 2015 році вона приїхала в Україну з повністю українськими наративами, висвітлюючи в своїх соцмережах саме те, що Росія - агресор. Вона не їздить в РФ і спілкується українською", - запевнила INGRET.

Виконавиця наголосила, що в Україні багато людей з російським паспортом, які давно тут живуть і мають "цілком іншу позицію".

"Навіть військові у нас є в країні, які мають російські паспорти, але захищають Україну. Тому не варто вішати тавро, не розібравшись у ситуації", - сказала учасниця Нацвідбору.

Читайте також: Не виїзна, і не можу нічого зробити: Юлія Юріна розповіла про безвихідну ситуацію з документами.

Фото: instagram.com/ingret_kostenko

INGRET (справжнє ім'я – Інгрет Костенко) – українська співачка, учасниця вокальних шоу "Х-фактор" та "Голос країни". У 2018 році виконавиця вже боролася за право представляти Україну на "Євробаченні", проте у фінал Нацвідбору не пройшла.

У цьому році Інгрет знову спробує свої сили в українському відборі. Її конкурсна пісня Keeper про силу жінок – матерів, дочок та дружин. У ній є виконаний у народному стилі куплет українською, але більша частина композиції – англомовна.

Раніше музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров прокоментував схожість пісні учасників Нацвідбору дуету NAHABA з російським гуртом "Тату".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі