RU  UA

Дізнатися

В бою у Донецькій області загинув актор Володимир Федінчук

Зірці Рівненського театру був 31 рік

У віці 31 року на фронті загинув український театральний актор Володимир Федінчук. Міський голова Рівного Олександр Третьяк повідомив, що трагедія сталася ще 22 січня у боях під Михайхлівкою Донецької області.

"На жаль, гинуть найкращі з найкращих, актори, вчені, спортсмени, педагоги, втрачаємо колір нації", - написав Третяк у Facebook.

Читайте також: Український актор Богдан Колесник загинув від поранень на фронті: йому було 36 років.

Володимир Федінчук Фото: Facebook

Творча група Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, де працював Третьяк, розповіла, що актор приєднався до ЗСУ добровільно. Ще у грудні він виступав на сцені.

"Ще місяць тому він одягав костюм і йшов на сцену, до вас. А потім одягнув однострій і пішов на фронт. Не в штаб, не в учебку. Не туди, де сухо і тепло. На нуль... Він не вмів інакше. Не вмів "у півноги". Ні в житті. Ні на сцені. Ні на війні, - йдеться в повідомленні на сторінці театру. - Тепер ми маємо ще одного Янгола Охоронця на небесах і незагоювану рану в наших серцях. А ще питання без відповіді: "Чому?" Володю, відмовляємося вірити".

Фото: Facebook

Володимир Федінчук навчався у Теребовлянському вищому училищі культури та Рівненському державному гуманітарному університеті, який закінчив у 2015 році за спеціальністю "Театральне мистецтво". Актор працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі, а також у Рівненському музично-драматичному театрі. Федінчук грав у популярних спектаклях "Енеїда" (Еней), "Зерносховище" (Воробей), "Скрудж. Різдвяна історія".

Читайте також: Люблячий батько та справжній патріот України: на фронті загинув актор Андрій Павленко.

Фото: Facebook

Подробицями загибелі актора поділився художній керівник та директор Рівненського академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів.

Ти зустрів 2024-й на нулі. Ти писав, що знаєш запах бою, що більше тижня не вилазив з окопа, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль у покаліченій руці. але надія жила. А потім звістка: тебе більше немає з нами. Ти загинув , як герой.

Фото: Facebook

У Володимира Федінчука залишилася дружина Тетяна, молода пара не встигла стати батьками.

Раніше від поранення на фронті помер відомий актор Василь Кухарський.

Новини для вас:

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекеры обновили свои ставки на победителя "Евровидения-2024" - перво место занимает Хорватия, Украина - четвертое

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представитель Финляндии Windows95man показал эпатажный номер в первом полуфинале "Евровидения-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil получила травму во время выступления на Евровидении-2024 – певица вышла на связь в соцсетях и рассказала о своем самочувствии