Лайм

Олександр Педан пояснив, чому хоче взяти на поруки Лієва, якого підозрюють у розкраданні коштів ЗСУ

Шоумен давно товаришує зі скандальним екс-чиновником Міноборони

Олександр Лієв – ексчиновник Міністерства оборони України, якого підозрюють у розкраданні 1,5 млрд гривень на снарядах для ЗСУ.

За інформацією СБУ, ще у 2022 році Лієв долучився до злочинної схеми з менеджерами "Львівського арсеналу" та кількох зарубіжних компаній. Контракт із Міноборони зобов'язав "Львівський арсенал" забезпечити армію боєприпасами для мінометів на 1,5 млрд. грн. "Львівський арсенал" підключив до постачання ще одне підприємство за кордоном. Так гроші Міноборони "зникли" на іноземних рахунках, а ЗСУ не отримало жодного снаряда.

Читайте також: Справа Гринкевича: суд заарештував ще одного фігуранта.

Педан хоче поручитися за Олександра Лієва у суді Фото: Facebook

Наразі Вищий антикорупційний суд (ВАКС) поки не обрав для Лієва запобіжний захід, але взяти його на поруки вже зголосилися заступник секретаря РНБО Андрій Демартіно та шоумен Олександр Педан.

Багатьох людей здивувало, яке відношення Педан має до скандального чиновника. В Instagram він розповів, чому вирішив взяти на поруки підозрюваного у такому серйозному злочині.

"Я особисто знаю Олександра Лієва більше 10 років, ми дійсно товаришуємо протягом усього цього часу. Знаю його як порядну людину, хорошого сім'янина, люблячого батька п'яти дітей, чия родина весь період великої війни перебуває в Україні. Я прийшов 29 січня на засідання ВАКС, щоб поручитися, що він не уникатиме правосуддя, не виїжджатиме за кордон і йтиме назустріч слідству", - написав Педан.

За словами шоумена, така можливість передбачена законодавством, а його власний вчинок зовсім не означає, що він не вірить обвинуваченням проти Лієва. "Це питання правосуддя, і я не можу дати експертних оцінок. Ми живемо в демократичній країні, тому якщо людина дійсно вчинила злочин - вона має нести справедливе покарання. Якщо ні - має бути виправдана", - вважає він.

Читайте також: "Фіксуємо багато порушень": Міноборони проводить позапланові перевірки ТЦК.

Поки суд не обрав запобіжний захід для Лієва, тому й поручитися за ексчиновника Педан не зміг. "Що буде далі? Це залежить від правоохоронних органів та судової системи України. Як громадянин я вірю, що винні будуть покарані", - написав він.

Фото: https://www.instagram.com/pedanos/

Раніше в суді Олександр Педан говорив, що познайомився з Лієвим у Криму, де той обіймав посаду міністра курортів та туризму.

"Коли сталася анексія Криму, Олександр Сергійович, незважаючи на пропозиції нашого ворога залишитися там, переїхав до України, оселився в Києві і завжди виявляв проукраїнську позицію. Я точно знаю, що його родина весь час перебувала в Україні, жодних планів на виїзд його і його дітей ніколи не було. Я знаю, що він їздив за кордон у відрядження та завжди повертався", - заявив він під час засідання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре