Лайм

В Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати в розбомблений Маріуполь

Замість путініста на сцену вийшов молодий італійський піаніст

В Італії зірвали концерт російського піаніста Олександра Романовського, який мав відбутися у Римі в університеті Сап'єнца 23 січня. Росіянин, як відомо, у травні 2022 року приїжджав до зруйнованого Маріуполя, де виступив біля розбомбленого Маріупольського театру.

Зірвати концерт Романовського вдалося завдяки активній позиції українців, які знайшли спосіб повернути справедливість. Напередодні близько десяти громадських організацій пообіцяли протестувати під час заходу, а Stand for Ukraine.it написали відкритого листа ректору та мерові Рима. До зламування сайту закладу навіть була причетна активістська група "Анонімус", пише видання "Укрінформ".

Читайте також: Назвали неонацистами: у Словенії концерт "ТНМК" скасували через наклеп росіян.

Олександр Романовський виступив біля зруйнованого Маріупольського театруФото: скриншот

"Організатори злякалися протестувальників та негативного розголосу. Якщо напередодні в маленькій Модені проти пропагандистської російської "конференції" про окупований Маріуполь зібралися 2 тисячі людей, то важко уявити, скільки б прийшло в Римі", – коментує ситуацію координатор Arts Against Aggression Дмитро Смелянський.

На початку протестів організатор Iuc Concerti Alla Sapienza сказав, що російський піаніст "став жертвою інструменталізації", а його відео, яке було знято навпроти зруйнованого росіянами Маріупольського театру, "не обов'язково робить його російським колаборантом".

Пізніше університет повідомив, що все-таки прийняв рішення скасувати захід Романовського, та заявив, що росіянин "став жертвою гноблення".

"IUC також рішуче засуджує особисті напади, які зазнали: "соціальний булінг" організованими низкою тролів та зовнішніх користувачів до кола шанувальників та підписників, хакерська атака "Анонімус", яка "затумнила" наш інституційний сайт, наклеп та ілюзії в пресі шістнадцяти асоціацій", - прокоментували подію представники закладу, назвавши у своїй публікації українських активістів "винуватцями та агресорами".

Читайте на тему: На українських активістів подали до суду у Німеччині через критику російської співачки Анни Нетребко.

українці зірвали концерт росіянина у РиміФото: скриншот

"Вони показали, що іноді ті, хто ідеологічно на стороні пригніченого, ризикують вчинити таку саму несправедливість і стати гнобителем", - також йшлося у пості.

Тим не менше, ціль була досягнута і українці все-таки зірвали концерт росіянина. Замість нього на сцену вийшов молодий італійський піаніст, якого звати Алессандро Сімоні.

  • Раніше Російським акторам не дали виступити в Ізраїлі через підтримку війни: серед них - зірка "Сватів".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня