Лайм

Куди зник Анатолій Пашинін - зірка російського кіно, який воював за Україну на Донбасі

Актор навідріз відмовляється давати інтерв'ю українським ЗМІ.

Анатолій Пашинін – актор родом зі Світловодська Кіровоградської області. Акторську освіту він здобув у Москві, після чого став зіркою російського кіно. Пашинін зіграв у фільмах "Навіть не думай", "Адмірал", "Ми з майбутнього", а головна роль у серіалі про російсько-чеченську війну "Грозові ворота" зробила його екранним втіленням "ідеального солдата" армії РФ.

Читайте також: Де зараз співак Олександр Кривошапко, який на початку повномасштабної війни волонтерив в Україні.

Анатолій Пашинін Фото: Wikipedia

"Грозові ворота" регулярно показували у військових частинах російської армії, а образ Дороніна (героя Пашиніна) став важливою частиною агресивної воєнної пропаганди Кремля. Незважаючи на таке амплуа, актор виїхав з Росії після початку Революції Гідності у 2014 році, а потім приєднався до добровольчого батальйону "Арата" і у 2017 році захищав територіальну цілісність України на Донбасі.

"Пашинін був взірцем російського солдата, іконою того, на чому будувалася російська армія та пропаганда, і ця людина приїхала захищати Україну", - коментував вчинок актора його побратим Олексій Манчинський.

"Спочатку грошима допомагав, а потім... чим ти ще можеш допомогти, коли гроші вже скінчилися, а заробити їх нема де? Тільки прийти покопати, постріляти", - коментував Пашинін свою участь у російсько-українській війні.

Фото: tsn.ua

Тоді в російських ЗМІ активно розповсюджували чутки, що актор загинув "під час вибуху на тиловому блокпосту". Пашинін сміявся з цих інформаційних атак, але шкодував, що фейки турбують його літню маму.

Читайте також: Де зараз Микола Гнатюк: брат відомого співака розповів, як склалася його доля.

Незважаючи на проукраїнську позицію, свого часу Анатолій Пашинін зробив низку скандальних заяв, які вплинули на його репутацію і, ймовірно, акторську кар'єру в Україні. У 2018 році він назвав кримськотатарського режисера і актора Ахтема Сеїтаблаєва "бездарним узбеком", а його фільм "Кіборги" про захисників Донецького аеропорту - "говновфільм" і розтратою бюджетних коштів. На запитання про те, чому Пашинін не знімається в українському кіно, він заявив, що "надто гидливий".

Фото: скріншот, "5 канал"

Також Пашинін різко критикував уряд і відмовлявся отримувати українське громадянство. Актор мав російський паспорт, і такий стан речей його влаштовував.

"Мене зараз російський паспорт на території України захищає набагато краще, ніж український. Тому що український паспорт та громадянство стало якоюсь сектою. Можна дати, а можна забрати. Раптом ти не вгодний керівникові секти, ми забираємо у тебе цей паспорт. У мене нічого відібрати, тому я сильний. Я в золотій позиції знаходжусь і міняти її не хочу, - казав Пашинін в інтерв'ю Яніні Соколовій.

Фото: Facebook

"Я зневажаю уряд, який вручатиме мені паспорт. Я хочу обмежити свої відносини з цією державою. Я воюю не за державу", - заявляв він в інтерв'ю Соні Кошкіній.

Читайте також: Командує взводом: Фоззі з ТНМК розповів про сина Ігоря Пелиха, який служить у ЗСУ.

Після цього Анатолій Пашинін припинив давати інтерв'ю українським ЗМІ та практично зник із публічного життя. Відомо, що у 2020 році він вперше одружився з українською юристкою Олесою Задесенець. Саме дружина актора у 2023 році допомогла журналістку і блогеру Растиславу Калацінському зв'язатися з Пашиніним.

Давати інтерв'ю Пашинін відмовився, але коротко розповів у переписці про свій конфлікт із українськими ЗМІ. Він, нібито, подавав до суду через образу честі, гідності та репутації, але програв.

"Колишні мої інтерв'ю надто дорого обійшлися всій моїй родині. Ми пережили кілька замахів ще до вторгнення. Мене оголосили божевільним. Пережито багато чого, про що тут я написати не маю права. Але головне - зачепили мою честь", - розповів він Калацинському.

Фото: Facebook

Після початку повномасштабної війни Анатолій Пашинін опублікував на своїй сторінці у Facebook звернення до білорусів, яких закликав не воювати з Україною. Також у 2022-2023 роках актор публікував кілька критичних публікацій щодо українських ЗМІ, журі "Євробачення", а також вірші російською мовою. 10 січня 2024 року Анатолій Пашинін привітав дружину Олесю з днем народження.

Фото: Facebook

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування