Лайм

Як голосували журі та глядачі Нацвідбору на "Євробачення-2024": оцінки та результати

Виконавиці здобули лідерство з великим відривом

Після масштабного збою у "Дії" та продовження голосування українці нарешті дізналися ім'я переможця Нацвідбору на "Євробачення-2024". Дует alyona alyona і Jerry Heil з піснею "Teresa & Maria" зайняли першу позицію у рейтинговій таблиці, набравши в загальній кількості 21 бал.

Артистки отримали 10 балів від суддів (Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець) і 11 - від глядачів, і це дозволило їм стати лідерами. Вони здобули перемогу з величезним відривом. Зокрема, з опублікованих результатів видно, що за виконавиць проголосувало більше 60% українців, а конкретніше - 723 297 людей.

Читайте також: Що відбулося в фіналі Нацвідбору на "Євробачення-2024": виступи учасників і критичний збій у "Дії".

"Вірте в Бога. Вірте в свої сили. Вірте в те, що якщо є ціль, немає ні его, немає тих, хто у вас не вірить. Вірте в себе. Дякую усім, хто повірив у цю пісню, тому що вона про об'єднання. Я дякую усім, що ми всі об'єдналися", - прокоментувала тріумф Jerry Heil під час прямої трансляції (справжнє ім’я – Яна Шемаєва).

за alyona alyona і Jerry Heil проголосували 62% українцівФото: скриншот

На другому місці опинився гурт ZIFERBLAT, до складу якого входять брати-близнюки Данило та Валентин, а також барабанщик Федір. Своїм виступом з піснею "Place I Call Home" їм вдалося отримати найвищу оцінку від суддів – 11, у той час як глядачі оцінили їхній номер у 8 балів.

Виконавець MELOVIN (справжнє ім'я - Костянтин Бочаров) посів третє місце у таблиці, отримавши однакову кількість балів від глядачів та суддів – 9.

Молодий артист YAKTAK отримав 6 від професійного журі, а шанувальники оцінили його конкурсну пісню "La la la" в 10 балів.

Співачка INGRET з композицією "Keeper" в загальній сумі отримала 10 балів та посіла 6 місце. Судді віддали їй 8 балів, у той час як українці – 2.

Виконавиця SKYLERR (справжнє ім'я - Валерія Кудрявець), яка напередодні оголошення результатів голосування повідомила про зняття своєї кандидатури з Нацвідбору, посіла 7 місце, здобувши в загальному 9 балів. Вона отримала 5 балів від суддів та 4 від глядачів.

Виступ фіналіста DREVO (справжнє ім'я - Максим Дерев'янчук) оцінили в 7 балів в загальній сумі: 4 від суддів, 3 - від глядачів.

Читайте на тему: Артистична перекладачка жестової мови стала зіркою Нацвідбору на "Євробачення-2024": відео.

Гурт NAHABA з піснею з піснею "Glasss", яку порівнювали з композицією російського гурту "Тату", здобули в в цілому 6 балів: 1 від суддів, 5 - від глядачів.

На останній позиції опинився галицько-донбаський гурт NAZVA, відомий відомий своїм хітом "Сіґеле-міґеле". Музиканти отримали 3 бали: 2 від суддів і 1 від глядачів.

результати голосування в "Дії"Фото: скриншот

Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення 2024" цього року пройде у шведському місті Мальме. Перший та другий півфінали відбудуться 7 та 9 травня, фінал - 11 травня. Наша країна виступить у першому півфіналі, щоб пройти кваліфікацію у фінал.

Дізнатися ім'я переможця Нацвідбору днем раніше, 3 лютого, не вдалося через критичний збій у застосунку "Дія". Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що система не витримала через рекордну кількість запитів, оскільки тисячі українців хотіли віддати свій голос за фаворита.

результати голосування журі та глядачівФото: скриншот

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Що відомо про представника Ірландії на конкурсі "Євробачення-2024" Bambie Thug

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні