Лайм

Ізраїль на "Євробаченні-2024" представить співачка, яка жила в Москві і виступала в окупованому Криму

Еден Голан 13 років прожила у Росії

На "Євробаченні-2024" від Ізраїлю виступить 20-річна співачка Еден Голан, яка виграла шоу талантів HaKokhav HaBa. Дівчина 13 років прожила в Москві, брала участь у російському шоу "Голос. Діти", а Росію залишила лише у 2022 році.

Еден Голан народилася у Тель-Авіві 10 травня 2003 року. Згідно з Вікіпедією, її батько Едді родом з Латвії, а мама Ольга - з України. Коли дівчинці було 5 років, сім'я переїхала до Москви через роботу батька. Раніше у Москві жив і працював її дід Юрій Голан.

Читайте також: Чи переможе Україна на "Євробаченні-2024" з піснею Alyona Alyona та Jerry Heil: прогноз букмекерів.

Еден Голан Фото: https://www.instagram.com/thenextstarisrael/

У 2016 році батьки Еден Голан відправили її виступати на дитячій "Новій хвилі" в окупованому Криму. 13-річна учасниця співала на сцені разом зі співачкою-путіністкою Нюшею. 2018-го року у віці 15 років Еден брала участь у російському шоу "Голос. Діти". У команді співачки Пелагеї, яка перебуває під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність, вона стала фіналісткою.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, Еден Голан покинула країну та повернулася до Ізраїлю. Вона жодного разу привселюдно не засудила війну в Україні.

В інтерв'ю ізраїльським ЗМІ співачка розповідала про "двоякі почуття" від життя у Москві. Вона дякувала РФ за старт кар'єри співачки, але скаржилася, що російські подруги називали її Наташею замість ізраїльського імені Еден. До 2022 року Голан у Росії випускала пісні російською мовою.

Фото: https://www.instagram.com/golaneden

Нагадаємо, що "Євробачення-2024" відбудеться у шведському місті Мальме 7,9 та 11 травня. Представницями України стали Alyona Alyona та Jerry Heil, які мають виступити в 1-му півфіналі та пройти кваліфікацію у гранд-фінал.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування