Лайм

Співачка з України пройшла у фінал Нацвідбору на "Євробачення-2024" у Швеції: що про неї відомо

Українка може стати представницею країни-господарки цьогорічного конкурсу

Швецію на "Євробаченні-2024" може представити українка Марія Сур. Уродженка Запоріжжя, яка переїхала до цієї країни через повномасштабне вторгнення, перемогла у першому півфіналі шведського Нацвідбору й одразу пройшла у фінал.

19-річна співачка вже вдруге намагається потрапити на міжнародний конкурс від Швеції. У 2023 році українка також брала участь у Melodifestivalen та посіла 9 місце. Переможницею тоді стала співачка Loreen, яка виграла й саме "Євробачення".

Читайте також: Трималася осторонь: переможниця "Євробачення-2023" Loreen відмовилася підписати прапор України.

Марія Сур може представити Швецію на "Євробаченні-2024" Фото: instagram.com/mariasurofficial

У відборі 2024 року Марія представила пісню When I'm Gone та отримала 94 бали з 96 можливих. Разом із нею у фінал потрапив шведський співак Liamoo.

"Дякую всім! Ми зробили це! Ви зробили це! Я неймовірно вдячна за вашу підтримку та любов до мене. "When I'm Gone" пройшла у фінал", - написала Сур на своїй сторінці в Instagram.

Чи поїде українка на "Євробачення-2024" від Швеції стане відомо 9 березня у фіналі Melodifestivalen, який пройде у Стокгольмі.

Марія Сур та Liamoo пройшли у фінал шведського відбору Фото: instagram.com/mariasurofficial

Марія Сур разом із мамою переїхала до Швеції у 2022 році з початком повномасштабної війни. Частина її сім'ї залишається в Україні, зокрема батько дівчини. З осені 2023 року юна українка опановує шведську мову та дистанційно вивчає музику у Київському університеті.

У Швеції Марія познайомилася зі співачкою Сарою Доун Файнер, завдяки якій виступила на благодійному концерті солідарності з Україною в Avicii Arena у Стокгольмі.

Читайте також: Ізраїль на "Євробаченні-2024" представить співачка, яка жила в Москві та виступала в окупованому Криму.

Марія Сур Фото: instagram.com/mariasurofficial

В інтерв'ю мовнику SVT Сур зізнавалася, що щаслива, що її приймають у країні як шведку. І заявила, що надалі планує будувати свою кар'єру у Швеції, оскільки в Україні "не найкращий для цього час".

"Я дуже рада, що Швеція дає мені ці можливості. Мене тут підтримали як шведку, і я отримала стільки любові - і це робить мене справді щасливою. Почала будувати кар'єру тут, у Швеції. Зараз [в Україні] не найкращий час для цього", - сказала українка.

Марія Сур брала участь у 12 сезоні шоу "Голос країни". Була у команді Наді Дорофєєвої, а згодом стала підопічною Олі Полякової. Вокалістка покинула проект перед фіналом.

Марія Сур на "Голосі країни-12"Фото: instagram.com/mariasurofficial

Пісня Марії Сур для "Євробачення-2024"

Марія Сур на "Голосі країни" у 2022 році

Україну на "Євробаченні-2024" представить дует Alyona Alyona і Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Артистки вже розпочали підготовку до пісенного конкурсу, який відбудеться у шведському Мальме у травні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу