Лайм

Чоловік за паспортом: травесті-діва Монро розповіла, як ходила до ТЦК за військовим квитком

Артистка отримала усі необхідні документи

Українська телеведуча, актриса та блогерка Діва Монро за паспортом є чоловіком. Її справжнє ім'я - Олександр Федяєв, і вона свого часу стала першою артисткою нашого шоу-бізнесу, яка заявила про себе як про транс-жінку. Монро 46 років, що є призовним віком. Артистка вирішила не чекати повістки, і сама пішла до ТЦК. Травести-діва пройшла ВЛК та отримала військовий квиток, про що розповіла у YouTube-проекті "Ночі дівочі".

Читайте також: День закоханих у ТЦК: Анатолій Анатоліч розповів про чергову невдалу спробу стати на облік.

Фото: instagram.com/monritta/

Знаменитість повідомила, що військово-обліковий документ їй знадобився, щоб продовжити університетське навчання: нині вона здобуває освіту психолога.

"У мене є документ, військовий квиток. Я сама пішла до ТЦК, пройшла ВЛК. Прийшла красива. Направили мене на ВЛК. Пройшла ВЛК одну, другу. Міську ще потім пройшла, - говорить Монро. - Якщо принесуть повістку, реагуватиму адекватно. З моїм діагнозом я не знята з військового обліку.

Діагноз Монро – "трансгендерність". Раніше вона критикувала трансгендерну співачку Зі Фаамелу (у минулому - Бориса Апреля), яка не захотіла пройти комісію, а втекла з України, перепливши річку.

"Я зараз вдаю з себе хоробру, але я йшла як на розстріл. Мені потрібні були документи, тому що я поступала вчитися. У мене не було документів, тільки старі, коли мені було ще років 16-18. Я вирішила закрити це питання. Я пішла в ТЦК. Погуглила, як це все відбувається, консультувалася з адвокатами, юристами. Я розуміла, що це буде або відстрочка, або виключать із військового обліку. Я була готова до всього", - поділилася артистка.

Читайте також: Більше користі, ніж в окопі: Дмитро Шуров заявив, що артистам потрібна броня від мобілізації.

Фото: instagram.com/monritta/

За словами Монро, у ТЦК та на ВЛК вона не стикалася з образами через свою трансгендерність. Більше того, ставлення оточуючих її приємно здивувало.

"Я чекала поглядів, ставлення якогось такого... Це все мої травми, страхи з підліткового віку. Для мене було страшно перебувати у приміщенні, де багато гетеро-чоловіків. Тому що найбільші травми я отримала ще у школі, у чоловічій роздягальні. І я займалася плаванням чоловічим, ходила в басейн. Це жах, не хочу це згадувати, - розповіла травесті-діва. - Був страх військових, людей у формі, поліції. Але я розуміла, що мені потрібен документ. Я з пакетом документів прийшла. Ніхто ні слова не сказав. Хто мене впізнав, просив автограф. Я не усвідомлювала до кінця ступінь народної любові. Для мене це було до сліз. Тобі всі хочуть допомогти, я заходила і посміхалася. Я розуміла, що люди на роботі".

Монро додала, що якби вона отримала повістку і їй довелося б нести службу, вона пристосувалася б до умов. "Головне – ставлення оточуючих людей. Проблема не в мені, не в нас, а у ставленні інших до нас", - сказала вона.

Фото: instagram.com/monritta/

Дізнайтесь також, що говорять про мобілізацію українські актори та співаки, які залишаються цивільними.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Чи можуть українці голосувати у другому півфіналі "Євробачення-2024": це треба знати

Другий півфінал Євробачення 2024 відбудеться 9 травня - чи може голосувати у цій частині шоу Україна - подробиці

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: дивитися онлайн-трансляцію масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекери оновили прогнози щодо переможця Євробачення 2024 - alyona alyona і Jerry Heil на третьому місці, на першому Baby Lasagna