Лайм

21-річна військова ЗСУ стала героїнею обкладинки українського Vogue: фото

До лютого 2022 року дівчина була поетесою та громадською активісткою

21-річна Оксана Рубаняк з позивним "Ксена", командирка взводу однієї з бригад Сухопутних військ Збройних Сил, з'явилася на діджитал-обкладинці Vogue Ukraine Edition 5. Кадри, як відомо, були зняті провідним британським фотографом.

Результати роботи вже можна побачити на офіційній сторінці глянцю в Instagram. На фото дівчина позує у військовій формі, з зібраним у косу довгим рудим волоссям. У публікації видання зазначається, що Рубаняк стала однією з героїнь фотоесе британського фотографа Бретта Ллойда, титульного знімання весняного числа Vogue Ukraine Edition.

Читайте також: Дженніфер Лопес у відвертій сукні українського дизайнера зіграла наречену у новому кліпі.

Оксана РубанякФото: instagram.com/vogue_ukraine

Захисниця доєдналась до Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади у перший день повномасштабної війни. Пізніше вона долучилася до лав Збройних Сил, де стала єдиною жінкою-кулеметницею взводу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. У цивільному житті Оксана працювала в Івано-Франківській міській раді, була поеткою і громадською активісткою.

"Ксена" та її побратими воювали на Бахмутському, Вугледарському та Мар’їнському напрямках. Під Вугледаром у березні 2022-го її було поранено, та невдовзі вона повернулась до зброї. На війні народилась її друга поетична збірка, "Назустріч смерті", - і зараз готується до друку третя, "Дорога життя", - йдеться у джерелі.

Тим часом на звичайній версії обкладинки з'явилася модель Карина Мазяр і українські кадетів поруч із нею. Кадри, автором яких також виступив Ллойд, були зроблені в стінах Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Читайте на тему: Виклик війні: волонтерки та військовослужбовиці ЗСУ знялися для календаря на 2024 рік від Playboy.

Карина МазярФото: instagram.com/vogue_ukraine

Автор знімань для Dior, Louis Vuitton, Moncler, Calvin Klein та Fendi, двічі відвідав Україну на запрошення українського Vogue. Фотограф побував у Києві, Харкові, біля лінії фронту в Костянтинівці, неподалік Куп’янська і в майже стертому з лиця землі Торецьку. Героями світлин Бретта є чинні та майбутні військові, ветерани, медики, священники, студенти, актори та пересічні українці.

"Весняне число присвячене людям та справам, які надихають, - тут зібрані історії українських дизайнерів, митців, кураторів та меценатів, які змінюють культурний та соціальний ландшафт навколо себе", - підсумували автори одного з постів.

  • Військові і цивільні: раніше на шпальтах Vogue з'явилися українці, які втратили кінцівки через війну.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита