Лайм

Після скандалу на "Міс Європи" стало відомо, що Росію не допустили до конкурсу "Міс Світу"

Рішення прийнято через два роки після звернення оргкомітету "Міс Україна"

Росію позбавили права брати участь у конкурсі краси "Міс Світу-2023", фінал якого пройде в Індії 9 березня 2024 року. Про недопуск країни-терористки до міжнародного заходу стало відомо після скандалу на "Міс Європа".

Цю інформацію на своїй сторінці в Instagram підтвердила голова оргкомітету "Міс Україна" Вероніка Щипцова. Вона зазначила, що хотіла повідомити цю приємну для України новину пізніше, але після жахливого вчинку росіянки на конкурсі "Міс Європа-2024" не змогла промовчати.

Читайте також: Побоялися підняти тему війни: Ангеліна Усанова розповіла про ставлення конкурсу "Міс Всесвіт" до України.

Вероніка Шипцова Фото: instagram.com/veronica_shchiptsova

"Одна з українських дівчат на світовому конкурсі була принижена представницею країни-агресора. Багато хто надіслав мені це відео і запитав про реакцію нашого комітету", - написала вона.

Шипцова розповіла, що з початком повномасштабної війни оргкомітет "Міс Україна" звернувся до організаторів усіх конкурсів, з якими співпрацюють, з проханням недопуску Росії на міжнародні змагання. Через два роки глава "Міс Світу" нарешті позбавила країну-агресорку права брати участь у конкурсі, на якому Україну цьогоріч представить 19-річна студентка Софія Шамія.

"Завдяки Місіс Джулія Морлі, наша Софія Шамія може почуватися спокійно на Міс Світу і нести всі важливі меседжі. Вдячні, що Міс Україна Софія Шамія цього року може крокувати по сцені Міс Світу не озираючись у пересторогах за свою безпеку, та гордо і голосно говорити про підтримку України на міжнародній арені", - зазначила Вероніка Шипцова.

Читайте також: Представниця України на "Міс Світу" показала національний костюм за мотивами "Лісової пісні": фото.

Софія Шамія Фото: instagram.com/sfshamie

"Міс Світу" – міжнародний конкурс краси, який проводиться щороку. Захід входить у "велику четвірку" конкурсів краси поряд з "Міс Всесвіт", "Міс Інтернешнл" та "Міс Земля". Телеаудиторія фіналу шоу охоплює глядачів у понад 200 країнах на всіх континентах. У 2024 році конкурс проходить з 18 лютого по 9 березня.

Фото: instagram.com/missworld

Нагадаємо, з 15 по 25 лютого в Лівані проходив конкурс "Міс Європа-2024". Серед багатьох країн-учасниць у заході брали участь представниці агресорів - Росії та Білорусі. Росіянка Роза Гадієва здобула корону, а білоруска Ірина Максимович - третє місце.

Для конкурсантки з України Мілени Мельничук участь у конкурсі стала "справжнім пеклом". Російська і білоруська учасниці принижували та ображали уродженку Житомира, а організатори "Міс Європа" намагалися виставити українку і росіянку "подругами". Хореограф шоу назвав українку "хохлушкою" і казав, що йому "пох*й на війну в Україні".

Мілена Мельничук Фото: instagram.com/milena.melnichuk

Раніше Росію відсторонили від участі у "Євробаченні". Організатор міжнародного конкурсу пісні зробив це одразу після вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита