Лайм

Представниця України на "Міс Світу" показала національний костюм за мотивами "Лісової пісні": фото

Костюм "Лісова пісня" створювали у Харкові

З 18 лютого в Індії проходять заходи, пов'язані з конкурсом "Міс Світу-2023", фінал якого відбудеться 9 березня. Україну на ньому представляє 19-річна студентка Софія Шамія, і організація "Міс Україна" вже показала національний костюм, у якому вона виступить.

Читайте також: Українка, яка перемогла у конкурсі "Міс Японія-2024", відмовилася від титулу через скандал.

Фото: https://www.instagram.com/miss_ukraine_official/

Вбрання, створене для Шамії, називається "Лісова пісня". Над ним харківський бренд "Майво" працював разом із дизайнеркою Анною Чирвою. Майстерня, в якій шили сукню, знаходиться у Харкові, і кілька разів була пошкоджена під час ракетних обстрілів РФ.

"Всупереч спробам ворога нас зламати, наші дизайнери вкотре довели, що українці - непереможні", - йдеться у публікації "Міс Україна".

Фото: https://www.instagram.com/miss_ukraine_official/

Мотивами для костюму став твір Лесі Українки "Лісова пісня". Також дизайнери надихалися мультфільмом "Мавка", який став хітом не лише в Україні, а й у багатьох країнах Європи.

"Мавка в "Лісовій пісні" уособлює безсмертну силу природи – джерело вічного життя. Головна героїня – втілення краси, таємничості лісових стежок, чарівної загадковості та свободи. Земля розквітає та зеленіє під кожним її кроком, - йдеться в описі. - Героїня віддзеркалює доброту, волелюбність та глибину людської душі нашого народу. Вона є образом гармонійного поєднання людини з природою, символом піклування про довкілля та його захисту".

Читайте також: Учасниця "Міс Світу" з Болівії потрапила до в'язниці: її звинуватили у торгівлі зброєю.

Також, за словами творців, костюм "Міс Укрини-2023" покликаний нагадати, що українська природа страждає від війни, яка отруює повітря та воду, забруднює мінами та снарядами ґрунт, веде до загибелі тварин та рослин.

"Національний образ "Лісова пісня" – це спосіб привернути увагу світової спільноти до екологічної катастрофи в Україні", – розповіли творці.

Фото: https://www.instagram.com/miss_ukraine_official/

Пошили вбрання вручну, і кожен листочок харківські майстри виготовляли окремо. На спині костюм прикрашає міфічна квітка папороті золотистого кольору. Для ефекту сяйва використовувалася техніка кірігамі та матеріали з різною фактурою. Також під час рухів Софії Шамії на сукні розкриватимуться кінетичні квіти, які спеціально розробили інженери.

Фото: https://www.instagram.com/missworld/

Нагадаємо, що конкурс "Міс Світу-2023" перенесли на березень 2024 року у зв'язку з виборами в Індії. Участь у ньому беруть 113 країн, без агресорів Росії та Білорусі. Минулого року переможницею конкурсу стала "Міс Польща" Кароліна Білявська.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита